Kissojen aktiiviruokailua

Mun misut on aktiivisia. Phuuh… Yritän siis keksiä heille mahdollisimman paljon kaikkea puuhailtavaa. Sit ku on tylsää niin Eddy vaan hUUUuUUUuutAAAaaaa…

Kissat (ainakin mun…) syö silleen aika jatkuvasti. Aina kun ne kävelee ruokakupin ohi niin kuuluu muutaman kerran sellainen rousk rousk: syöminen on siis ehkä helpoin tapa lähteä liikkeelle kun haluaa jotain aktiviteettia järjestää. Kaikenlaisia puuhapalloja on olemassa, mutta mun kissat rakastaa pahvilaatikoita, joten hoksasin ottaa käyttöön tällaisen super kissanpussiruokapäkin jota en ollut muistanut viedä roskiin.

Ruokailu1

Toiminnoiltaan tämä ruokintalaite on melko yksinkertainen: heitän raksuja sisään ja kahjot kissani taistelevat saadakseen ne sieltä ulos.

Ruokailu3

Ruokailu2

HALOOO mutsi murot on loppu!!

Ruokailu4

…ja sit kun mää on tällanen herkkis, niin mieluiten kaivelen pienen söpön tassuni kanssa täältä sivuluukusta yhden muron kerrallaan ja sitten mää syön sen…

Tästä tuli varsinainen hittituote ja noi halus loppujenlopuksi syödä kaikki raksut laatikon kautta. Sattumalta näin eräässä nettikaupassa “oikean” tuollaisen aktivoivan ruokailuhässäkän ja päätin tilata sen.

Ruokailu5

Ruokailu6

Elwi tuijotti uutta laitetta kauhuissaan oli sitä mieltä, että no mikä vika tässä vanhassa muka oli… 

Ideana on, että kerroksissa on reikiä, joista ruoka pääsee tippumaan alaspäin ja lopuksi kouruun josta kissa voi ne syödä. Murot laitetaan tuonne ylimpään kerrokseen, ja kissan tehtävä on tassuilla sohia aukoista sisään ja pudotella muroja alaspäin.

Ruokailu7

Eddyn mielestä on kiva myös haastaa itseään ja onkia raksuja ylimmästä kerroksesta suoraan suuhun…

Nää ruokailuvermeet on nyt olleet olohuoneessa että mäkin saan tarkkailla kun karvanaamat metsästävät ruokaa kuin kuin leijonat savannilla konsanaan. Muuten he toki ruokailevat keittiössä niin kuin normaalit lapset.

Jos jollain on muita tällaisia yksinkertaisia ja arkipäiväisiä kissan aktivointitapoja käytössä, olisi kiva tietää :) (jotta voin matkia!)