Kylmää luvassa

Tiesin, että kylmää on luvassa lähiaikoina ja ensilumi sataa täälläkin päin todennäköisesti pian, mutta ihan näin kylmään en kyllä osannut varautua:

miinusasteita

Vai ennustaako Foreca maailmanloppua? Saa nähdä, kuinka käy!

Taas on se aika vuodesta…

Taas on se aika vuodesta, kun on luvassa…

Matonpesua.

Kesäaika1

Värväsin mukaan myös kyläilemässä olevan kummipoikani, joka osoittautui nuoresta iästä huolimatta ihan kelpo apuriksi.

Kesäaika2Varsinkin mattomankeli oli jännä juttu, siinä tuli ohessa kuivailtua myös muiden tätien mattoja.

Kesäaika3Hommat ei loppuneet matonpesupaikalle; kotona oli tehtävänä vielä armoton nuuskutus.

Kesäaika4Elwi totesi, että voi tässä paremman puutteessa makoilla.

…Mehuntekoa.

Kesäaika5Maijallisesta marjoja tuli vain kolme litraa tiivistettä. Mietin, miten mä ekana täällä asumisvuotena tein yli 20 litraa mehua pakkaseen. On vähän into laantunut, taidan yrittää vielä toisen maijallisen kerätä marjoja ja sen jälkeen saa riittää tältä kesältä.

…Sadonkorjuuta.

Kesäaika6

Avomaankurkut on menestyneet tänä kesänä ja salaatin sekaankin on päätynyt jo pikkukurkkuja :) Tämä lajike on aika samanlaista kuin tavis kasvihuonekurkku ja käy ihan syöntikurkkuna. Toinen kasvamassa oleva lajike on perinteisempi rypyläinen säilökekurkku. Pian saa alkaa laittamaan kurkkua purkkiin etikkaliemessä. Tosin, säilöminen tapahtuu vasta SYKSYLLÄ ja koska nyt on KESÄ niin ei vielä voi alkaa säilömään…!

…Aikaa kaiken puuhailun välissä.

Kesäaika7

Tahvo halusi vielä muistuttaa, että lepoa ei sovi unohtaa. Kaiken touhuamisen keskellä on hyvin tärkeää ottaa aikaa itselleen ja maata vuorotellen molempien kylkien päällä, jotta kummallekaan puolelle kehoa ei tule jumeja. Varsinkin ennen ja jälkeen ruokailun on hyvä ottaa pienet unet, jotta jaksaa.

Baby on Board!

Kuinka voikaan olla jo niin kiintynyt johonkin, mitä vasta odottaa tulevaksi… Koko kesän alun olen odottanut kuin kuuta nousevaa, että milloin, milloin… Ja tänään se tapahtuu! Kasvihuoneeni on pakattu traktorin kyytiin ja se köröttelee kotiin! Tomaatit vetelee jo navetan pimeydessä viimeisiään, joten voi olla että ensi kesänä vasta tulee kasvihuonetomaattisatoa. Kunpa nyt vaan pikkuisen matka sujuisi hyvin eikä hän vaurioutuisi matkallaan uuteen kotiinsa töyssyisiä pikkuteitä pitkin. Ukkonenkin meinaa alkaa pauhaamaan…

TÄNÄÄN MINUSTA TULEE KASVIHUONEELLINEN!!!! Jee!!!

Babyonboard

Kesäteatteria Vinttiteatterissa

Jos aiot vierailla Turun seudulla kesäteatterissa, kannattaa suunnata Paattisille Vinttiteatteriin ! Me käytiin eilen katsomassa siellä tämän kesän näytelmä Siitä mihin jäimme.

Teatterikokemus alkaa jo lipunmyynnistä ja sen jälkeen kahviosta, kun siellä palvelevat vieraaksi tullutta yleisöä näytelmän päätähdet vanhoina kärttyisinä naisina. Anulla ja Lauralla kyllä keskinäinen kemia pelaa ja juttu lentää :) Ulkopuolisenkin on helppo varmasti huomata että neideillä on pitkä ystävyys taustalla ja tuntevat toisensa hyvin.

 

Vinttiteatteri1

Matilda ja Kyllikki (aka Anu ja Laura)

Vinttiteatteri2

Paikkahan on hurjan idyllistä maaseutua :) Meillä oli eilen vuosipäivä, ja oli oikein mukava nostalgisissa merkeissä viettää sitä Heikkilän vintillä – sielläl me alunperin tavattiinkin siskosten järjestämissä juhannustansseissa. (Täällä on postaus yhden vuoden juhlannustansseistakin, ei siis pelkkiä lavatansseja ollut ohjelmassa.)

Vinttiteatteri5

Näytelmätila on pieni ja kompakti. Vuosien varrella vinttiä on rakennettu teatteritoimintaa ajatellen ja katsomopenkitkin oli askarreltu, viimeksi kun olin katsomassa niin vielä istuttiin heinäpaalien päällä (ilmeisesti allergikkoja oli armahdettu :D).

Hieno kokemus, suosittelen :)

Juhannusjuttuja

Juhannus oli ja meni, jopas siitäkin alkaa olla aikaa! Meillä se meni melko rauhallisissa merkeissä lähinnä kotona, saatiin kyllä aikaisesi tehdä myös lyhyt mökkireissu, tällä kertaa vähän isomman vesistön rannalla.

Juhannus

Yritin ottaa sorsaperheestä kuvaa mutta he uivat karkuun. Varpaat heittivät talviturkin. Tiesittekö, että selvinpäinkin voi viettää juhlapyhiä? Ja se on ihan ok.

 

Juhannus4

Orvokkipuskaa karsiessa otin jätteet sisälle maljakkoon. Mun mielestä orvokit on tosi sööttejä. En oo nuorempana huomannutkaan niiden kauneutta! Oonkohan mä lopullisesti nyt mummoutunut, mun edesmennyt mummini haki joka kesän alussa aina orvokkeja pihalle ja suunnittelin itsekin samaa – oikeastaan oon tänä kesänä keräillyt orvokinsiemeniä talteen ja suunnittelen ensi kesänä kasvattavani niitä itse.

Kesän eka sadonkorjuu

Tänään keräsin kesän ensimmäisen salaattisadon omasta puutarhasta. Kyllä tätä on odotettu!

Salaattisato1

Mulla on kasvamassa viittä erilaista salaattia; kolmea vihreää ja kahta punaista. Red salad bowl ja jääsalaatti on tähän asti tehokkaimmin kasvaneet lajikkeet. Viime vuonna istutetut ruohosipulit pukkaa uutta kasvustoa niin paljon, että saa kyllä syödä niin paljon kuin ehtii vaan rouskuttaa. Tavallisista sipuleista tykkään myös syödä nuo vihreät varret; nekin tuppaa kasvattamaan uusia tilalle.

Kävi ilmi, että jotkut maan asukit oli jo syöneet kauniinpunaiset reitiisini sisältä päin, joten salaatista tuli varsinainen vihersalaatti. Tai noh, punaisten salaattien ansiosta ei kovinkaan vihreä kokonaisilmeeltään :) Toivottavasti tänä kesänä onnistuisin tomaattisadossa niin saisi hieman monipuolisemmat salaattiainekset omasta maasta.

Salaattisato2

 

Perjantai-ilta ja Columbo. Columbo on ehdottomasti ihan parasta murhatutkija!

Pikamökkeilyä

On oikein kätevää, että meillä [eli mun puoliskon vanhemmilla] on vartin ajomatkan päässä mökki; ei tarvitse olla viikonloppu tai pidempi vapaa, että pääsee nauttimaan mökkitunnelmasta. Tänäänkin puoliskon työpäivän jälkeen pakattiin makkarapaketit piknik-korissa auton kyytiin ja suunattiin nokka kohti suomalaista idylliä – kesämökkiä.

Kesäjuttuja2

Kesällä on kuulemma kiva päästä uimaan – itsehän en sellaista harrasta ennen elokuuta (jos silloinkaan). Hyi olkoon, kylmä vesi on kamalaa :(

Kesäjuttuja3Siellä se pulikoi ja polskii

Kesäjuttuja4

Jee, talviturkki heitetty! Tämähän lasketaan, eikö?

Minussa on varmaan pikku pyromaanin vikaa, sillä mun mielestä nuotiohommat on niin mukavia ja varaan yleensä sytytystouhut itselleni. Elävää tulta on niin kiva seuratakin. Nyt tosin yritin ajatuksen voimalla saada nuo puut äkkiä palamaan hiillokselle…

Kesäjuttuja5

…kamala nälkä…

…grillattua makkaraa ja maissia, nam!

…kamala ähky…

Ja hei, saatiin tänään eka rasiallinen mansikoita (naapurin marjatilalta) – täytyy sanoa, että KYLLÄPÄS MAISTUU! Onneksi ehdin ottaa kuvan ennen kuin rasia alkoi vajeta. Sain siis onneksi ähkyn selätettyä tuon pitkän, alle 15 minuutin kotimatkan aikana ja jaksoin vielä vetää mansikoita iltapalaksi tässä koneella naputtelun ohessa. Tosin, ei varmaan koskaan maha niin täynnä ole ettei tuoreita mansikoita jaksaisi syödä.

Kesäjuttuja1

Maalaismaisemaa lenkkarit jalassa

Ei ole helppoa sisällä löhöilykään. Olin reilun viikon kipeänä ja popsin antibioottejakin – päätin siis, että on syytä parannella itsensä täysin kuntoon ennen kuin sohvalta nousee mihinkään. Siinä sohvalla makoillessa oli myös hyvä(nä suunnitelmana) opiskella tulevaan tenttiin (tuo tentti on siis nyt työn alla; meillä on menossa kahden päivän mittainen kotona tehtävä etätentti).

Ongelma: selkä menee jumiin, kun pääasiallisesti röhnöttää kotisohvalla läppärin kanssa. Kun ab-kuuri loppui pari päivää sitten ja olo oli jo ihan mallikas, päätin kokeilla selän vetreytystä keveällä kävelylenkillä. Vedin siis limenvihreän, heijastinta muistuttavan tuulipuvuntakkini päälle ja neonsävytteiset lenkkarit jalkaan ja lähdin taas katselemaan maailmaa kotipihan ulkopuolelta.

Lenkkeily1

Olen hieman epäillyt, että näytän näissä luonnonmukaisissa maalaismaisemissa varmaan melko kaupunkilaisurpolta neonväreissäni, isoissa aurinkolaisessani ja pillilahkeisissa jumppahousuissa. Talvella maisemaan sulautuu kirkuvan pinkki ulkolutakkini, hah. Mutta ei se mitään, ei tarvitse erikseen käyttää huomioliiviä – turvallisuuden vuoksi on ihan hyvä kuitenkin erottua ympäristöstään.

Lenkkeily2

Täällä päin riittää lääniä lenkkeilyyn.

 

Lenkkeily4

Ihan ei ollut naamataulu niin hehkeänä, että olisi sitä viitsinyt kameralla ikuistaa.

Lopputulos: oli ihan perhanan kova tuuli ja siihen nähden olin vaatteiden suhteen alivarustautunut. Oli kauhian kylmä ja kotiin päästyäni värisin peiton alla pitkän aikaa ennen kuin tarkenin siirtyä kuumaan suihkuun. Saunaankin olisi tehnyt mieli, mutta tälleen kesäaikaan ei ole tullut varattua oikein polttopuita sisälle. Nyt kaksi päivää myöhemmin kurkku on vähän karhea ja selkä jumissa (viima ilmeisesti ei avaa selän lukkoja?). Ajatus hyvä liikunnan vetreyttävän vaikutuksen suhteen, mutta toteutuksentaso ei ihan täysi success!

Lenkkeily3

Lenkkarit valmiina soratietä nielemään.