Joulu ohi, enää ei tarvitse olla kiltti (eikä syödä koko aikaa!)

Olikin aikas mukava joulu :) Onneksi se on nyt ohi, ei tarvitse enää syödä niin paljoa! Koko joulun suunnittelin, että vois tammikuussa pitää pienen paaston :D
Meillä oli aattona varsin erikoinen joulupukki, kertoi tulevansa juuri Bahamasaarilta ja siirtyvänsä sinne takaisin tämän illan ainoan keikkansa jälkeen. Niin, pukki myönsi, ettei ole oikea pukki vaan pelkkä avustaja, oikea joulupukki oli kuulemma niin kiireinen että tää meijän joulunvietto oli ainoa paikka mihin hän ei ehtinyt, joten meille tuli sen sijaan tämä korvaaja. Tunsi kuulemma joulupukin siltikin hyvin, ja oli viettänyt monta kosteaa saunailtaa tämän kanssa… Tämä apulaispukki näytti kovasti mun serkulta, ja hieman kuulostikin. Vaikea toki sanoa, kun pukilla oli päässään kirjavasankaiset aurinkolasit, joiden taakse ei kunnolla nähnyt. Joka tapauksessa olin nähtävästi ollut melko kiltti, kun sain monta kivaa pakettia. :)

Ruoka oli niiiin hyvää… Mun mielestä jouluruuista on parhaita alkupalat; kalat, niiden kastikkeet ja muut kylmät pikkusuolaiset. Oli myös kylmäsavustettua poroa, ja kinkun vaihtoehtona savustettua hirveä. Aikamoista :)

Jouluna myös neuloin aika paljon; sain tehtyä villasukat vaarille lahjaksi sekä itselleni myös. Tein äitille kaulurin, ja kun siitä kaulurista tuli niin hieno niin tein itselle samanlaisen :)

Jouluvillasukkani ensiesittelyssä :)

 Laitoin nämä Villasukkakokoelmaan  pienen selityksen kera.

Hei, ja sitten kun kinkku alkaa kyllästyttää, kannattaa tehdän loppupossusta kinkkukiusausta! Peruna-sipulisekoista, kinkkua ja kermaa ja uuniin. Helppoa ja hyvää!

Noniin joulu on ohi, nyt voi taas siirtyä elämässä eteenpäin ja muihin aiheisiin.