Tyhjyyden haasteet

Kokeilin viime viikolla yhden päivän verran, millaista oli viettää päivä ilman sähköä syrjäisessä omakotitalossa. Se oli ihan jännää siihen asti, kunnes läppärin akku loppui. Siellä sitten istuin otsalamppu päässä ja mietiskelin, mitä puuhailla.

Tänää kokeilin toisenlaista eksotiikkaa: sähköä on kyllä, mutta siinäpäs se. Toisin sanoen ensimmäinen päivä ja yö uudessa asunnossani, ja kaikki tavarat on edelleen Tallinnassa. Huonekalujahan en suuremmin edes omista, koska myin ne kaikki pois Tallinnaan muutettaessa. Kuinka selvitä tästä?

Noh, nukkumisen kannalta oleellisin asia on sänky, joten otin sen päivän ensimmäiseksi projektiksi. Tein kovasti nettivertailua Ikean eri sänkyjen välillä, mutta päädyin kuitenkin menemään Ekotorille, ja ostin runkopatjasängyn 28 eurolla. Ei paha hinta :) Kuljetus maksoi siihen päälle 17 euroa (sain ihan tuurilla yhden peruutetun kuljetusajan täksi päiväksi), ja pojat kantoi patjan sisälle asti… “Jaa ei täää näköjään mahdu tänne hissiin… No mut nähdään tuolla neloskerroksessa sit!” totesin ja hyppäsin itse hissiin, toista kantajaa nauratti mutta toista ei huvittanu yhtään.

“It’s fine”, oli Eddyn mielipide, vaikka sänky onkin kapeampi kuin mihin on aikaisemmin totuttu. Kissojen nyt on vaan tyydyttävä kompromissiin ja nukuttava kissamaisesti kerällä, jotta mahdutaan reilun metrin levyiselle alustalle.

Elvin mielestä on nastaa tuijotella parvekkeen ikkunasta ulos, vaikka – let’s face it – ei sieltä mihinkään näy.

Mulla on tosiaan kaikki tavarat Tallinnassa, joten mun oli pakko ostaa myös: 1 kpl haarukka, 1 kpl veitsi (pitää leikata kurkkua!), kauha, paitsinlasta… Aloin just miettimään, että varmaan olis ollu halvempi vaan käydä ulkona syömässä :D

Ekotori tarjosi myös seuraavan supersulon löydön:

Just sen kokoinen kattila, kun mun on pitänyt ostaakin, ja parilla eurolla :) Kyllä kierrätys taas kannatti ;)

Kun nämä muutamat perusasiat ovat kunnossa, on tietysti vielä tärkein: viihde. En keksi mitään parempaa tekemistä pimeähkössä, tyhjässä asunnossa, kuin harrastaa vähän romantiikkaa :) Eli luvassa on ihan paras ihqdaasöpöstelyleffa, eli:

Ps. Suolaton riisi on aika tylsän makuista… Ananaspurkkia ei saa auki kuin avaajalla… Vettä on vaikee juoda kun ei ole minkäänlaista kuppia… Leikkaamiseen tarvitaan saksia… Vain lampusta tulee valoa… Ihan yleisenä muistutuksena…