Mereneläviä lautasellani

Mun piti jo viime viikolla leijua tällä ruokapostauksella; siirryin perusruokarutiinieni ulkopuolelle ja tein tosi hyvää ruokaa, nimittäin simpukka-katkarapupastaa. Tykkään kyllä molemmista aineksista, mutta en juurikaan oo käyttänyt niitä kuin pitsan päällä (katkarapuja ehkä myös salaatissa), ja pastassa en koskaan. Kannattaa tehdä tätä ruokaa joko torstaina tai perjantaina, jotta ei tule keskellä viikkoa lipiteltyä tästä ruuanlaitosta jäävää viinipulloa loppuun ;)

Yritin hieman googlettaa ohjeita, joiden pohjalta sitten tein oman (melko yksinkertaisen) versioni. Kaikissa ohjeissa käskettiin hankkimaan pakastealtaavasta “äyriäissekoitus”, mutta noh, Viron pakastealtaasta nyt ei löydy juurikaan muuta kuin pelmeenejä… Kerma on sitä kevyttä 35-prosenttista tavaraa, ei mitään 2-prosenttisia kevytversioita :) Tää on muuten asia mihin oon jo niin tottunut, että muutos tulee olemaan vaikea; kun käyttää kunnolla rasvaisia kerma yms. tuotteita, niitä ei tarvitse laittaa niin paljon, maku on täyteläisempi joka tapauksessa ja toisaalta tällainen maistuvampi ja rasvaisempi ruoka myös täyttää paremmin ja pitää kylläisenä. Vaikka en ole pariin vuoteen koskenutkaan kevyttuotteisiin, en ole ollenkaan lihonut, ehkä jopa hieman päinvastoin.

Tarjoiluastiana taas mitä kaunein Ikea-lautanen <3<3<3

Laitoin vielä ohjeen muistiin tänne