Uudet harrastukseni

Alussa mulla oli hieman ongelmana se, etten ollu varma mitä Turussa vois tehdä. Nyt oon vihdoin keksiny sen. Turussa voi syödä.

Eilen kävin Tintåssa, joka sijaitsee jokirannassa. Vähän fiinimpi paikka, ja siellä oli ainakin hyvää sinisimpukka-tiikerirapupitsaa (oon nyt ilmeisesti innostunu noista merenelävistä…) Ja hei, kovin kansainväistä myös. Oltiin kaverini kans ainoita siinä huoneessa, jotka puhu keskenään suomea. Kyllä. Suurin osa puhui toista kotimaista kieltä, olin aikaisemmin kuvitellu että “jättekiva” on joku urbaanilegendasana, joten huvitti kun viereisen pöydän hieman ikääntyneemmät naiset kyseistä sanaa käyttivät… Kun toisessa viereisessä pöydässä oli brittimiehiä ja viimeisessä myös ruotsia puhuvia, tajuttiin olevamme aikamoisessa vähemmistössä oman kielemme kans :)

Mun suosikki-buffetlounas löytyy kuitenkin Fontanasta.

Mun kamera ei toimi kunnolla, joten kuvien ottaminen on aika haastavaa :) Kovin huomaamattomasti en siis saanu otettua kuvia, ja kun kamera vihdoin otti kuvan, oli tuohon parveillu jotain ihmisiä jo hamstraamaan safkaa. Ps haluun tollasen lampun!

Toi on tosi viihtyisä paikka, ja lounasbuffet on ihan tosi runsas, tykkään erityisesti salaattimahdollisuuksista! Täytteeksi voi laittaa salaatin päälle just erilaisia juustoja, kanaa, lihapullia, erilaisia kastikkeita, paahdettuja jyviä ym. Oikeastaan en tälläkään kertaa keskittyny tuohon lämpimän ruoan osioon niin paljon, vaan enemmänkin salaattipöytään :)

Tehtiin Marian kans olomme oikein kotoisaksi kaikkine papereinemme  :D Lounaan päälle kolme kuppia teetä / kaks kuppia kahvia (+monta palaa pannaria!) ja kas, olimme viettäneet taas reilut 2,5 tuntia elämästämme :D Marian läppärillä on asiantuntevasti Facebook auki… Mutta se oli pelkästään sen vuoksi, että yritettiin saada jotain opiskelukaveria kiinni, sillä meillä tuli aika paha ongelma yhden esimerkkitehtävän kanssa! :D

Toinen, mitä oon huomannu että Turussa voi tehdä, on opiskella. Jos ei ole käyny jo ilmi edellisistä postauksista.

Tykkään uudesta (no ei enää kirjaimellisesti niin uudesta) pääkirjastosta. Se on niin valoisa ja ilmava ja jotenkin raikas. Vaikka noihin lukupaikkoihin kantautuu koko kirjaston hälinä ja ääni ja puheet, niin tuntuu että siellä on silti hiljaisempaa kun meidän koulun “quiet study” -osastolla :D

Vanhan kirjaston siivestä, eli musiikkikirjaston puolelta löytyy hieman tällaisia perinteisempiä Aurajokinäkymiä:) Siellä on kyllä ehtinyt kauaa aikaani viettämään, sillä (liian) tuhti lounas teki tehtävänsä ja oli pakko lähteä kotiin päikkäreille! :D

Lounaspaikkatestailut jatkukoon :)