Epäkarppaajan lauantai

Näin perjantaina entisiä työkavereita, oli aika kivaa! Meitä oli noin 20 tyttöä ja oltiin Kertussa syömässä. Noin puolet on lopettaneet kyseisessä työpaikassa, ja ehkä puolet oli päätyneet sinne jo takaisin – minä mukaanlukien :D Vaikka sieltä lähtiessäni niin kovasti uskoinkin, etten enää sinne takaisin menisi… Mutta kun palasin Turkuun, ja pieni rahantulo houkutteli, niin se oli vaan kovin helppo ratkaisu mennä vanhaan työhön takaisin. Ei mua ole kaduttanut, muutaman vuoden tauko teki hyvää ja nyt siellä työskentely on ollut aika kivaa. Luonnollisesti perjantaina siis jauhettua työstä, sekä juoruiltua kun on noin monta tyttöä samassa paikassa :P

Mulla oli luvassa tänää sunnuntaina klo 7 alkava aamuvuoro, joten lauantaina kutsui hyyyvin visusti oma kotisohva…  Teinkin illalliseksi supertuunattua lasagnea.

 Broileri-kesäkurpitsa-pinaatti-lasagnea

Pastahan on toki itsessään karppaajan kauhuruoka, mutta sen lisäksi tein vielä SÄMPYLÖITÄ. Hui. Epätrendikästä syödä leipää ;)

Taikina vesihauteessa kohoamassa. 

Viimeksi tein Virossa asuessani sämpylöitä, joten mulla tuli muutossa mukana Virolaista sämpyläjauhoa; siellä on sekaisin erilaisia jauhoja ja seassa on myös kaikenlaisia murskattuja jyviä. Se on aika jees. Lisäksi laitoin vähän mukaan normi vehnäjauhoja.

Hihii ripottelin uunipellille mukaan kurpitsansiemeniä; paahdettuna ne on tosi hyviä ja lisäksi niistä tuli aivan ihana tuoksu asuntoon! Sämpylöistä tuli ihan sysirumia kuten kuvasta huomaa. Täytyis tehdä hieman useammin, että pysyis sellanen touch että sais loihdittua edes suht symmetrisen mallisia :D

Noh, rumia tai ei, niistä tuli ainakin tosi muhkeita! Ja onko mitään parempaa kuin tuore sämpylä, jonka päälle voi vielä sulaa? 

Lisäksi aloin neulomaan villasukkia kaikista kirkkaimmasta langasta jonka lankalaatikostani löysin, päädyin että räikeän langan tuijottaminen piristää… Voi olla, että noi limenvihreät sukat jää käyttämättä, ja varsinkin filmaamatta :D

Laitoin sämpyläohjeen tänne