Kesäpartsi

Mä oon NIIIIIN kauan halunnut parvekkeen, jotta siellä voi kesällä hengailla ja kasvattaa jotain kivaa pientä. Olin sitten innoissani kun muutin tähän asuntoon, ja parveke on tilava ja siihen paistaa koko päivän aurinko. Silleen hypoteettisesti paistaa aurinko koko päivän, tää kesä ei ole ollu ihan paras sen asian suhteen. Ajattelin myös, että koska mun parvekkeelle paistaa koko päivän aina aurinko (….) niin siellä vois menestyä myös tomaatit. Noh, alkukesän viileyden takia tomaatit ei oo mitenkään supernopsaa kasvaneet tuolla lasittamattomalla parvekkeella. Mulle on kyllä oikeastaan ihan sama tuleeko tomaateista mitään vai ei, tää on ollu tosi kiva kevään ja kesän kestänyt harrastus, ja ens vuonna oon sitten jo astetta viisaampi ja askeleen lähempänä hortonomi-uraa ;)

Mun mielestä on yleensäkin kivaa, että parvekkeella kasvaa jotain virheää, näyttää tosi kotoisalta. Mulla löytyy näitä rehuja kaiteelta, lattialta, pöydän päältä… Kissatkin pääsee valvonnan alla ulkoilemaan, kun tee-se-itse-miehenä vedin vähän kanaverkkoa suojaksi. Muuten oon ollu tyytyväinen tuohon pieneen ulkoilutilaani, ainoa mikä on jäänyt harmittamaan on se, ettei tuossa betonin päällä ole sellaisia puisia laattoja tai miksikä niitä nyt sanoisi. Kuitenkin Ikeassakin ne tuntui olevan aika kalliita – en mä halua mitään 50 euroa sijottaa lattian koristeluun. Varsinkin, kun en tiedä kuinka kauan tässä asun.

Yrtit kaipaa vähän varjoa tulikuumana päivänä :) Edward vahtii naapureita.

Tän kuvan basilikat näyttää aika kärsineiltä, mutta ne alkaakin olemaan jo vähän tiensä päässä. Kaiteessa roikkuvassa parvekelaatikossa on laajempi yrttivalikoima… :)

Kesäkurpitsojen kasvatus ei oo menny ihan nappiin, ne kyllä kukkii mutta taimia on niin vähän, ettei siellä ole kahta kukkaa yhtä aikaa auki niin, että ne hedelmöittyis ja alkais kasvaan hedelmä… Mutta ei se mitään, noi kukatkin on aika kauniita, ja kuulemma niitäkin vois ihan syödä, hmmm. Tässä tää rehu on jo ehtiny kiskasta kukkansa kiinni :D Ehkäpä joku toinen päivä otan kuvan ihan avoimestakin.

 

Hieman trimmailin kaiteella eläviä Markettoja; osa pääsi maljakkoon.

Eilen menin käymään DBTL:ssä, tai no jokilaivoilla käytännössä, ja koska join siellä vain yhden siiderin, olin melko aikaisin valmis lähtemään kotiin. Just kun päädyin, että nyt voi olla hyvä aika hipsiä himaan, alkoi kauhea ukkonen, taivas oli ihan kirkas salamoista ja jyrisi hyyyvin uhkaavasti. Tietysti tuli vielä ihan uskomaton kaatosade siihen päälle ennen kuin ehdin lähteä. Koko DBTL keskeytettiin ja porukkaa kuulemma evakuoitiin laivoista, sen verran rankalta näytti ilma. Onneksi sade laantui hieman, ja pääsin kotiin ei-ihan-läpimärkänä.

Eipäs tässä enää muuta kuin kana-pinaattipastaa, namskinams!

(Ihan itsekasvattama basilika, krhm…)