Kirjeenvaihtajanne Tallinnasta

Tere kõgile! Jälle külastan Eestis, tänä oli vaja eksaam teha ja esmaspäeval ootab teine koolialane asja. Reissasin eilen siis Tallinnaan, Helsingin rautatieasemalla pohdin että vähän vaan ripottelee vettä, voin ihan hyvin kävellä Katajanokan terminaalille kun on niin paljon aikaakin ennen laivan lähtöä. Idea oli ihan kiva, jollei se pieni raikastava sade olis muuttunut niin kamalaksi rankkasateeksi. Onneksi mulla oli sateenvarjo, mutta voin kertoa ettei se paljoa auttanu…

image

Onneksi Tallinnan päässä kaveri tuli hakemaan auton kanssa :)) katsotaan, meneekö sillä hermo jossain kohtaa, sillä mun olis tässä sohvalla tarkoitus punkata neljä päivää… :D

Tänää kävin aamulla tenttimässä. Uusimassa. Hitto jollen vieläkään pääse tosta läpi, tää oli vika uusinta. Koetilanne oli aika perus virolainen; meijät kolme jätettiin huoneeseen ilman valvontaa kirjottamaan. Mä vedin korvatulpat, ja kaks muuta tenttijää alkoi yhdessä pohtimaan tehtäviä muistiinpanojensa kanssa… Mä en halua huijata! Jollen pääse tosta läpi, niin ei vaan voi mitään.

Muutaman tunnin aherruksen jälkeen sitten suuntasin Stokkalle; stokkan valmisruokatiski on mun mielestä yks parhaita juttuja Tallinnassa. Nam nammm.

image

Houkutteleva kakkuhylly…

Kun muutin Viroon, kaipasin kauheasti suomalaisia ruokia, kärkisijoilla oli mm. punajuurisalaatti ja kermaviili. Nyt kun oon palannut Suomeen asumaan, en kumpaakaan noista entisistä hittituotteistani enää juurikaan kuluta. Sen sijaan kyllä kaipaisin hapukoorta ja seljankaa…

image

Sekä pelmenejä! :D Nehän on Virossa vähän sellasta halppisruokaa, mutta namnam kuin hyvältä ne maistuu hapukooren ja ketsupin kans ;) noi pinkissä laatikossa olevat minikokoiset on mun suosikkeja. Ahh. Oon nähny Suomessakin kyllä noita myynnissä, mutta hinta on aika paljon korkeampi… Täytyy varmaan silti joskus testata.

imageLöysin tälläkin kertaa aika perus juttuja; namnam caecar-kana-salaattia, coleslaw:ta, jauhelihatäytteinen lettu, sekä jokin epämääräinen juustolla täytetty jauhelihapallo. Lämmitin jauhelihapalleron mikrossa, mikro oli tossa pään korkeudella… Lämpimänä se oli sitten vähän liukas, ja lensi tietysti tohon rinnuksille. Jäi pieni rasvatahra… Mutta kyllä se tästä! Viikonloppukin on vasta alkamassa.

image