Talvea odotellessa

Vaikka se tällä hetkellä tosi epätodennäköiseltä tuntuukin, jossain vaiheessa pakkanen ja lumipyry yllättää taas. Sen vuoksi kannattaa jo nyt varautua, ja alkaa neuloa kerrastoa, jolla voi taistella kirpeää talvisäätä vastaan :)

Mä askartelin jo jonkin aikaa sitten talven ekan kaulurin. Hyvissä ajoin jo muistaakseni syyskuussa: eipä ole vielä ollut käyttöä… Kävin eilen kaverin luona iltakävelyllä, ja vedin päälle tuulipuvun (joojoo, noloo ja keski-ikäistä ja silleen), eikä ollut ollenkaan kylmä. On kuitenkin jo marraskuun loppupuoli! Pitäis käyttää toppahousuja ja karvalakkia. Ja kaiken lisäksi ens viikolla alkaa jo joulukuu! Enkä mä ole hankkinut vielä joulukalenteria. Ajattelin kerrankin tsempata asian suhteen, koska yleensä havahdun miettimään sitä joulukuun puolivälissä, ja totean että on vähän liian myöhäistä. Tiedän, että vois saman tien tyhjentää ekat 15 luukkua, mutta… Silti yleensä jätän ostamatta. Oon oikeestaan aika tylsä. 

Mutta asiaan, tämä on siis tavallinen putkimallinen (lettikuvioitu) kauluri, sen verran löysä ja iso että voi vetää vaikka hartioille ponchon tyylikseksi tai sitten tarpeen vaatiessa tällä tavalla myssyksi/ hupuksi jonkun lumimyräkän yllättäessä (kun haluaa vaikka estää korvien paleltumisen ja pois tippumisen).

 

… tai tarpeen tullessa vaikka tähän tyyliin naamariksi… 

Elwi tuli vähän kräshäämään kuvauksiin ja tiedustelemaan, eikö se olekaan mun suosikki talvipuuhka. Joojoo, olet olet… 

Ohjekin löytyy täältä: Mohairkauluri