Työpaikan suosikkityyppi

Kuka on työpaikan keskeisin ja kaivatuin? Kenen poissaolo huomataan välittömästi? Se ei ole pomo, ei välttämättä siivoajakaan, ei todellakaan ikkunan pesijä, eikä edes kukaan rivityöntekijöistä… Se on tietysti kahvikone. Meidän toimistolla kuumin puheenaihe on ollut viimeiset kolme päivää, kuinkahan pian armas kohvimasiinamme saapuu toimistolle takaisin. Kuinka pian hänet saadaan parannettua? Saadaanhan hänet parannettua? Saammeko uuden iloliemen tuottajan? Kysymystulva on loputon. Alkuperäisen lupauksen mukaan hänen piti olla takaisin jo keskiviikkoiltana, joten nyt torstaiaamuna keittiössä teetä laittaessani katselin keittiöön tulevia toiveikkaita ilmeitä, toiveiden murskautumista, ja pettyneitä katseita. Sekä monta uutta teenjuojaa…

Täysin mahdoton tilanne ei onneksi ole, sillä voimme käydä toisen kerroksen toimistoltamme hakemassa kahvia. Hieman kerjäläisolohan siinä on, kun seisoo hississä tyhjän kahvikuppinsa kanssa matkalla toiseen kerrokseen. Eri kerroksen kahvikone on tietysti erilainen, ja sieltä tulee ihan pahaa kahvia. Oma on parempaa. Ja lisäksi se kone on ihan erivärinenkin. Lisäksi niillä on hienompi keittiö kuin meillä.

Onneksi tänää on työkaverin synttäripäivä eli on kakkua tarjolla. Se hieman lievittää tätä eron tuskaa sekä riippuvuudesta johtuvaa päänsärkyä. Näen mun työpisteeltä suoraa tuonne taukohuoneen pöydälle. Kolme kakkua, kaksi jotain mansikkaisen näköistä ja yksi suklaakakku. Nommm. Vielä 15 minuuttia niin onnitteluralli.

Ps. Epäreilua on se, että toisen kerroksen toimiston kahvikoneessa on sellanen sisäinen jääkaappi niin että se maito voi olla siellä :I Meillä tulee vaan joku ihme putki ja purkki on pöydällä. Aika alkeellista…

4 thoughts on “Työpaikan suosikkityyppi

  1. Tästä muistuu mieleen se meidän entinen työpaikka, jossa ei ollut kahvia juhannuksena! Siis, ollaan juhannuksena töissä eikä ole kahvia!

    • No mut hei, jos on kurjaa olla töissä (esim tuollaisen yleisen juhlapävän aikana) niin aina on mahdollista keksiä jotain pientä mikä tekee sen vielä kurjemmaksi!

Comments are closed.