Hyllypaperit

Muutin vanhahkoon kivitaloon, jossa on sellaisia huonemallisia kaappeja – siis kaappeja, joissa on oikea ovi käännettävällä kahvalla kahva. Varmaan kaikissa tuon tyyppisissä kaapeissa on sama ongelma – sisällä hyllyt on myös sieltä luvulta X, ja nämä ajan patinoimat hyllyt ei varsinaisesti houkuttele latomaan tavaroitaan siihen päälle. Siis ainakaan mua ei houkuttele. Toki olen joissakin asioissa vähän niuho. No esim tällasissa sit vaikka.

Hyllypaperit2

Periaatteessahan tämänkään hyllyn siisteystasolla ei pitäisi olla mitään väliä, jos kerran en aio suoraan levitellä siihen syötäviä tomaatteja vaan säilyttää siinä sen sijaan purkkiyksilöitä. Ja noi purkkiyksilöt kuorin säilytysastiastaan ennen syöntiä… Mutta silti en oikein tykännyt ajatuksesta.

Hyllypaperit1
Ritari valkoisella ratsullaan on tietysti perinteinen hyllypaperi! Paperin asentaminen on helppoa. Suosittelen aloittamaan siitä, että testaat onko hyllyt irrotettavia. Voihan tämän toki lopuksikin testata, mutta kerron kokemuksesta, että kannattaa testata ensin, helpottaa projektia. (no olohuoneen kaapeissa niitä ei saanu irti!!!)

Tämän ruutupaperi on Tarjoustalosta, maksoi jostain 1,5 euron luokkaa rullalta. Turun keskustan liikkeestä värivaihtoehtoina oli punaista ja pinkkiä (pinkit paperit pääsi olkkariin!), ja tämä on aika jämäkkää materiaalia, ei siis perus joululahjapaperia joka hajoaa käsiin jo ennen kuin saa suojamuovit rullan päältä pois.

Hyllypaperit3

Oikean kokoisen paperinpalan mittaaminen on helppoa ruutujen avulla… Aina tosin ei ole ollut ihan niin tarkkaa tuo kaappien symmetrinen muoto, joten se neliö on ihan hyvä aloituspala, sen voi sitten muotoilla tarvittavan epämääräisen kulmion malliseksi. Muistutin kyllä koko ajan itselleni, että ei se ole niin tarkkaa: ei kukaan (minä itse mukaan lukien) tule koskaan tarkistamaan, kuinka tuo paperi istuu kulmissa. Joten ihan sama. Ja jos joskus alkaa asia häiritsemään, ei muuta kuin paperit irti ja uudet tilalla. Silloin on varmaan muutenkin jo vaihtelun aika.

Hyllypaperit5

Hyllyjen etureunoista taitoin pienet kaistaleet tuonne alle, ja ne on teipattu ilmastointiteipillä kiinni. Hyllyjen sivut on teipattu paikalleen muutamalla 2x1cm palasella kaksipuoleista teippiä, hyvin pysyy vaikka niitä ei kauttaaltaan liimaakaan kiinni.

Hyllypaperit4

Näettekö kuinka iloinen tomaattipurkki nyt on – ja uuden hienomman asuntonsa kanssa saanut myös ystäviä ympärilleen! Jee! Kaikki nyt sisutamaan kaappeja ja tekemään säilyketomaattipurkeista onnellisia!