Valohoitoa

[Tässä kuuluu hyräillä taustalla Bob Marleyn biisiä Sunshine Reggae]

Talvinen pimeys ja luonnonvalon puute ei koettele pelkästään meitä ihmisiä. Kissa-Edward on ainakin välillä tosi kiukkuinen varsinkin talvisaikaan, ja pienempikokoinen Kissa-Elwi-raasu saa tuntea tuota kiukkua nahoissaan… Ja toki myös minä-raasu, koska Eddyllä on niin kuuluva ääni kun hän ilmaisee elämän epäkohtia. Auttaisko kastraatio? Ainiin sitäkin keinoa on yritetty jo vuosia sitten…..

Yksi asia saa kuitenkin Eddyn rauhoittumaan. Valo.

Valohoito3

Mun koulupöydän pöytävalo on aseteltu sopivasti tuollaisen säilytyslaatikon viereen; kun lamppu on päällä, kissasolarium on valmis. Tässä kohtaa Eddy sitten usein istuu silmät kiinni naama kohti valoa ja ilmeestä päätellen nauttii. Nyt hän avasi silmänsä kohteliaasti kameran lähestyessä, koska tietää, että valokuvissa kuuluu olla silmät auki.

Valohoito2

Yllä olevaan kuvaan oli valitettavan vaikea vangita sitä, että ulkona paistaa talven harvinainen valoilmiö, aurinko. Tässäkin tilanteessa Eddy istuskeli nautiskellen silmät kiinni naama aurinkoon päin, mutta piti välittömästi avata silmät kun mami tuli kameran kanssa paikalle… Eihän kovikset voi olla pehmoja.

Paras tilanne oli kuitenkin tuo, kun ilmeisesti lampusta ei saa tarpeeksi valoa jos sitä katselee etäisyyden päästä. Ratkaisu on:

Valohoito1

…tungepa naama sitten kiinni siihen lamppuun. Edi oli ilmeisesti nukahtanut tuohon asentoon, koska ehdin nauraa, etsiä kameran ja ottaa kuvan ennen kuin hän havahtui siitä. Huomattuaan tämän valohoitomuodon tehokkuuden hän kyllä jatkoi toimiaan heti kun olin saanut kuvaukset päätökseen. Totesi varmaan että koviksen maine meni jo, senkun sitten otat kuvia. Ihme, ettei nenä palanut. Onneksi energiansäästölamput ei kuumene kovin pahasti.

Aurinkoeddy

Tämä kuvahan on jo ihan klassikko; erään kevään auringon ensisäteet, jotka osuivat sisään… Iii-iiihanaa, hirnui Eddy ja loikoili valossa. 

Olen ajatellut ostaa kirkasvalolamppua ja noh, tämän perusteella se ei ainakaan jäisi käyttämättä. :)