Pannarii

Pidän itseäni ihan hyvänä ruuanlaittajana ja muutenkin sellaisena kätevänä emäntänä – sen vuoksi olen hieman kärsinyt faktasta, etten ole ikinä tehnyt sellaista perisuomalaista mättöä kuin PANNUKAKKUA. En siis vain yksinkertaisesti ole ikinä kokeillut. Aina tullut vain paistettua lättyjä.

Pannari1Jos sitä tässä vahtii ja tuijottaa, kypsyykö se nopeammin?

Mun uuni on hieman toispuoleinen, joten kun lätty oli ollut noin 10 minuuttia uunissa, käänsin pellin toisin päin, sillä uunin takareunalla näytti kypsyvän sen verran paremmin.

Pakko sanoa, että homma ei mennyt lainkaan pannukakuksi, vaan onnistui oikein hyvin!

Pannari2Eka itsetehty pannari ja vadelmahilloa… Hyvin maistui!

Pannari4

Onneksi mulla on hieno äidiltä saatu reseptikirja, jonne sain kirjoitettua ohjeen myös talteen. Tästä tuli sellainen “rasvapannari”, kotona äiti teki aina sellaista ohuempaa.

En kuitenkaan laittanut niin paljon rasvaa kuin useissa ohjeissa käskettiin. Lisäksi laitoin tähän kyllä 5 munaa, kun ne oli niin minimaalisia. Vielä yhtenä huomiona se, että annoin taikinan muhia jääkaapissa tunnin verran ennen paistamista.

Pannari3Nyt kaikki (tai viimeistään torstaina hernekeiton jälkeen) pannarinpaistopuuhiin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *