Kesäkesäkesäjeejee

Ai vitsit, mullon loma jee. Omia kuulumisia mulla ei oikeastaan ole, että lähinnä mun jutut on sitä että miten mun tomaatit voi ja kuinka herneet kukkii ja NIIN, kesäkurpitsoista on tullu jo ihan valtavii! Yks päivä söinkin pari. Silloin ne oli kyllä vielä aika pieniä. Mut ny ne on isoi.

Oikeastaan ihan sopivasti iski marjakausi päälle just loman aikaan, on aikaa säilöä. Siihen en ollut kyllä varautunut, että kaikki pihan viinimarjat päättivät kypsyä just nyt samanaikaisesti, mutta onneksi anoppilasta sai tarpeita mehustamiseen. Eilen sitten käytinkin oikeastaan koko päivän herukoita poimien ja mehumaijaan lisäillen… Melko iso ero näyttää olevan puskien kasvuolosuhteilla; alla oleva sato on kahdesta pensaasta, jotka sijaitsee toisistaan noin viiden metrin etäisyydellä. Toisessa on oikke pullei marjoi ja toises sit taas oikke mahottoma kitukasvusii. Enk puhukki jo hyvi Turu murret.

Valkoiset viinimarjatkesakesa1Laatikollinen mansikoita+perkaaja+pakastusrasiat=onnellisia mansikansyöjiä talvella

Grillimaisteri alkaa vähän grilliä lämmitteleen. Kiitos vain hovikuvaajanani toimineelle Marialle (:D)Grillaushommia