Kirppaongelma

Siinä se nyt on. Se pieni mulkero, joka on perheineen syöny mun rucolat.

kirppaAattelin eka, että oon tehnyt jotain väärin kun oon saanut aikaiseksi vaan reiällisiä rucoloita. Lyhyellä googlettamiella kävi ilmi, että syypää on KIRPPA. Pieni musta ötski, jossa on keltaisia vauhtiraitoja. Siellä ne tallustelee lehdeltä toiselle ja matkallaan rouskuttaa reikiä lehtiin. Samat kaverit taitaa olla asialla retiisien lehdissä, mutta niissä homma ei niin haittaa kun lehtiä ei kuitenkaan retiiseistä syödä.

Homman nimi on se, että kirpat saa nyt lähteä. Heitin reikäiset rucolat mettään ja laitoin uudet siemenet maahan. Tein sopivan sekoituksen vedestä, mäntysuovasta ja öljystä. Noita aineita mainittiin kirppatorjuntavinkeissä. Vedin siementen ympärille jo tuolla seoksella rajat, joita kirpoilla ei ole lupa ylittää. Ne kyl varmaan osaa lentää. No mut silti. Nyt saa kirpat lähteä, ja mun salaatistani löytyä jatkossa myös rucolan makua.