Mattopyykkiä ja marjamehua

Hellurei ja terveisiä maalaisidylliseltä kesälomaltani! Kesään kuuluu tietysti mäntysuopa ja matonpesu, joten eilinen päivä meni mattopyykillä anopin kanssa. En olisi kyllä yksin saanut aikaiseksi lähteä, eikä mun kaupunkilaismattoni ole aikaisemmin matonpesupaikkaa nähneetkään…

mattopyykkiPesun kannalta räsymatot on huuuuomattavasti miellyttävämpiä kuin nukkamatot. Huh, mikä painajainen. Kauan mä tuota pienehköä nukkamattoa hinkkasin ja huuhtelin ja huljuttelin, mutta ei siitä jäänyt kuin varmaan 10% kissankarvoista pesupaikalle. Ehkä vesipesu teki kuitenkin ihan hyvää, kyllä sieltä hiekkaa ja varmaan kissanhilsettä sentään poistui. Lisäksi toi matto on ollut hirveen suosittu oksennusalusta Elwille. Niin onpa nyt vähän oksujakin siivoiltu pois. Nyt ne saa kotipihalla jäädä vielä muutamaksi päiväksi narulle tuulettumaan, silleen että naapurit ohikulkiessaan pohtii että eikö tuo ollenkaan saa aikaiseksi noita mattojaan raahata sisälle. Mutta summa summarum: oli kivaa. Ja kesäistä. Kyllä kannatti yksi päivä uhrata tuohon puuhaan.

Mattopyykilläkin oli eväänä omatekemää herukkamehua  jee jee. Kesäkuumalla tuo mehustushomma ei ole ehkä kaikista miellyttävintä, mutta täytyy tälleen pikkuhiljaa aina tehdä niin ei kuole kuumuuteen. Tämän päivän mehusatsi sisälsi kaiken värisiä herukoita (sekä sokeria). Kaikkist kivoin olis saada mustaherukkamehua, mutta mustissa on tottakai huonoin vuosi. Punaisia tulee enemmän kuin puskat jaksaa kantaa, joten täytyy piilotella noita muun värisiä marjoja mustaherukoiden sekaan. Onneksi se on sen verran voimakkaan makuista, että peittää aika hyvin alleen muut…

mehustinOho en ollutkaan klikannut “julkaise”-nappulaa, joten teksti oli jäänyt odottelemaan… Noh, mehusatsi on valmis ja hyyyyvää tuli, tuo oli sopiva combo marjoja :)))