Kyllä kiitos, mutta kohtuudella

Nyt sitä vettä sitten tuli, kiitos vain kysymästä. Täytyy ensi kerralla olla hieman kärsivällisempi toivomuksissaan. Päivällä oli oikein kunnon ukkonen, toimistolla sähköt meni pariin kertaan ja vettä satoi vallan runsaita määriä.

Kotiin tullessani mietin vaan että ai kuinka nastaa, eipä tarvii kastella kasvimaata. Mutta pihalle kurvatessani huomasin, että kasvimaalla asustavat tomaatintaimet on kokeneet kovia.

Sadevauriot1Onneksi varsi ei kuitenkaan ollut mennyt poikki, joten äkkiä viherkaveri maasta pystyyn ja pientä tukea varren kannatteluun. Lähistöltä löytyi jokin puunpätkä, jonka sidoin köydellä kiinni.

Sadevauriot2Kuten kuvasta voi huomata, noi tukitolpat olen jo kyllä iskenyt maahan, mutta ne poikittaiset, varsinaiset tukikepit on edelleen odottaneet veistelyä ja paikalleen asennusta. Tänään kävi mielessä, että pitäisköhän ne jo pian saada aikaiseksi…

Yhdessä tolpassa oli kävelyllä joku kymmenennaamainen, superpilkukas mutanttileppäkertun näköinen möyriäinen.

Salaatit jaksoi rankkasateesta huolimatta rehottaa:

Sadevauriot3Eniten vahinkoja kärsi pensasmallisena kasvava lehtisalaatti “Australischer Gele”. Sade oli napsauttanut varret poikki mutta eipäs se mitään, otin katkenneet oksat tän päivän salaattiannokseen.

Sadevauriot4En tuota salaattia ollu juurikaan syönyt, joten ihan hyvä että tuli maisteltua. Ihan ok, aika vahva maku ja paksut lehdet. Ehkä se on muutenkin jo ehtinyt päästä liian vanhaksi. Yliarvioin meijän perheen salaatinkulutuksen; kuten kuvista näkee, rehua riittäisi pienelle kylällekin.

Haluaisinkin nyt hieman tarkentaa toivettani: toivon edelleen, että vettä tulisi. Tarkennuksena, että kohtuullisesti ja vaikka silleen aika ajottain pikkuhiljaa, ei kertarysäyksenä. Ja nyt ei saa ymmärtää tuota “pikkuhiljaa” väärin: emmää toivo, että koko aikaa tihuuttaa ja tulee vettä silleen vähäsen. Onpa vaikeeta tää toivominenkin.

Related Posts
Kesän eka sadonkorjuu
Tänään keräsin kesän ensimmäisen salaattisadon omasta puutarhasta. Kyllä tätä on odotettu! Mulla on kasvamassa viittä erilaista salaattia; kolmea vihreää ja kahta punaista. Red salad bowl ja jääsalaatti on tähän asti tehokkaimmin ...
READ MORE
Kesäkesäkesäjeejee
Ai vitsit, mullon loma jee. Omia kuulumisia mulla ei oikeastaan ole, että lähinnä mun jutut on sitä että miten mun tomaatit voi ja kuinka herneet kukkii ja NIIN, kesäkurpitsoista on ...
READ MORE
ILMOI PIDELLY!
Kaikenlaisia ilmoja on pidelly ja sellaisia tuulia puhaltanut, että mie oon muuttanu ny maalle. Oon ny saanu uuden työn. Oon ny saanu sit ihan virallisen avomiehen. Ja otettiin vielä kolmas ...
READ MORE
Uudistuksia
Haa, auringonpaiste! Lisäksi mun käyttööni uskallettiin luovuttaa saha. Kylläpä nyt alkaa orapihlaja-aita muotoutua paremmalla vauhdilla. PS. Tämä on testi. Bloggaan puhelimella. Oon niin nykyaikaa. Terveisiä pihalta.
READ MORE
Päivän peukku
Päivän peukku menee tänään... Kesän ensimmäisille retiiseille! (Piti peukuttaa hieman kauempana, ettei päätähdet näytä mun peukalon vieressä kamalan pieniltä) Maistuivat ihan retiiseiltä. Jee! Tänään oli pitkä päivä töissä ja huomenna on toinen ...
READ MORE
Kesäteatteria Vinttiteatterissa
Jos aiot vierailla Turun seudulla kesäteatterissa, kannattaa suunnata Paattisille Vinttiteatteriin ! Me käytiin eilen katsomassa siellä tämän kesän näytelmä Siitä mihin jäimme. Teatterikokemus alkaa jo lipunmyynnistä ja sen jälkeen kahviosta, kun ...
READ MORE
Eka ei ja sit kuitenkin joo
Eka tuntuu ettei niitä tuu ollenkaa vaikka kuinka odottelee ja sitten onkin että joo tuleehan niitä. Ja sittenhän niitä tulee ihan silleen runsaanlaisesti. Jääkaapin viileäosastolta löytyy pientä savottaa täksi päiväksi Kesäkurpitsojen ...
READ MORE
Myrskyn jälkeen, on … joka paikka sekaisin
Voi vitsit. Kylläpäs hellekauden jälkeen vaihtuikin hurjaksi tuo säätila. Ensimmäinen kunnon ukkosmyrsky kun tuli tän kuun alkupuolella, niin ei kyllä myrskyn jälkeen ollut poutasää vaan joka paikka ihan sekaisin. Ja ...
READ MORE
Pihahommia ja pientä sadetta
Blogeista on varmasti kiva katsella tyylikkäitä ja viimeisteltyjä pihoja, joista voi saada ideoita ja innostusta oman pihan hoitoon. Mun piha ei ole ihan vielä sellaisessa kunnossa. Siinä riittää hommaa, voi ...
READ MORE
Kirppaongelma
Siinä se nyt on. Se pieni mulkero, joka on perheineen syöny mun rucolat. Aattelin eka, että oon tehnyt jotain väärin kun oon saanut aikaiseksi vaan reiällisiä rucoloita. Lyhyellä googlettamiella kävi ilmi, ...
READ MORE
Kesän eka sadonkorjuu
Kesäkesäkesäjeejee
ILMOI PIDELLY!
Uudistuksia
Päivän peukku
Kesäteatteria Vinttiteatterissa
Eka ei ja sit kuitenkin joo
Myrskyn jälkeen, on … joka paikka sekaisin
Pihahommia ja pientä sadetta
Kirppaongelma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *