Gratuated – finally

Finally it happened, kirjoitin lopputyöni ja valmistuin Tallinnasta. Siis valmistuin. Se on ollut tässä työn alla jo niin monta vuotta, etten voi oikein vieläkään uskoa, että se todella tapahtui. Mutta kyllä se nyt vain tapahtui. Mulla on virallisen näköistä paperia todisteena asiasta.

Valmistuminen01Muikeana, ja syystäkin!

Virallinen titteli on siis Bachelor of Arts in Social Sciences (BA), ja major/curriculum jonka täytin on International, European and Comparative law. Sen vuoksi mun mielestä pelkkä BA ei välttämättä tittelinä kerro kamalasti ja googlettelujen perusteella BA in Law voisi olla osuvin titteli, jos nyt sellaista on jossain joskus tarpeen käyttää. Ehkä. LLB on yleisempi kirjainsarja, mutta en ole ihan varma, voiko sitä käyttää tässä tapauksessa.

Valmistuminen02Juhlaskumpat hetkeä myöhemmin

Valmistujaistilaisuus TTÜ:llä oli kyllä mukava kokemus. Siitä huolimatta, että tilaisuus oli maanantaipäivänä, porukkaa oli tosi paljon. Käytiin reissussa isin kanssa, ja täytyy sanoa että matkan fasiliteetit poikkesivat hieman totutusta Tallinnanmatkasta; hikisen juna – ratikka – laiva – kävellen kassien raahaaminen – kaverin sohva – trollilla koululle -henkisen retken sijaan oli ihan mukava päättää tämä opiskelu-ura retkiteemaan lentokone – taksi – hotellissa yötä.

Valmistuminen03Pidin vielä myöhemmin kesällä kotona pienet valmistujaisjuhlat. Onneksi oli töistä lomaa, koska meidän talossa oli edelleenkin kaikennäköistä remonttitarviketta ja purkamatonta pahvilaatikkoa joka nurkka täynnä. Nurmikon ajamiseen menee ainakin pari päivää (ja tätä kesää piinanneet vesisateet huomattavasti vaikuttaa siihen, milloin sitä voi ajella…..) ja kasvimaatakin oli tarpeen sorkkia siinä ohessa. Ja, vaikka pienet juhlat olisikin, menee kaikennäköisten tarjoilujen tekemiseen ja valmisteluun yllättävän paljon aikaa.

Valmistuminen04Mä oikein repäsin ja en tehnyt mitään perinteisiä kakkuhärpätyksiä vaan kokeilin Snickers-kakkua. Ei ollut mitään aavistusta miltä tuo tulisi maistumaan. Hyvää tuli, ja vielä hienokin! Käytin tätä ohjetta. Kuorrutussuklaaseen voisi mun mielestä kyllä lisätä hieman kermaa: kuori oli sen verran kova, että kakkulapio piti vaihtaa juustohöylään ja kovin pientä palaa saanut lohkaistua. Kyllä se tosin näinkin onnistui, ja jälkimmäiseksi mainittu ei tainnut olla ongelma vieraiden keskuudessa :)

Valmistuminen05Siinä se edelleen on, kai se siis on todellinen!

Sain maisteripaikan, otin töistä loparit ja jatkan syksyllä opiskeluja. Jee!

Related Posts
Herkullisia hetkiä
Miksiköhän viikonloppuna aika ei vois kulua yhtä hitaasti kuin esimerkiksi työpäivien aikana? Kävin perjantaina lounastamassa Pärnu maanteen ja Sakalan kulmassa olevassa Reval Cafessa, ja ihastuin heidän EDULLISEEN ja namnam niin herkulliseen ...
READ MORE
Valohoitoa
[Tässä kuuluu hyräillä taustalla Bob Marleyn biisiä Sunshine Reggae] Talvinen pimeys ja luonnonvalon puute ei koettele pelkästään meitä ihmisiä. Kissa-Edward on ainakin välillä tosi kiukkuinen varsinkin talvisaikaan, ja pienempikokoinen Kissa-Elwi-raasu saa ...
READ MORE
Maanantain kylmä suihku
Päätin heti viikon alkuun hieman rentoutua, ottaa omaa aikaa ja orientoitua kiireiseen loppuviikkoon, joten hain liiteristä puita, laitoin saunanpesään tulen, lämmittelin kiuasta tarpeeksi kauan niin, että löylyhuoneessa on mukavan kuuma ...
READ MORE
Turussa jälleen!
Kävi vähän samalla tavalla kuin edelliselläkin reissulla - yhden Turussa nukutun yön jälkeen kurkku oli jumissa ja muutenkin kipeä olo. EN IKINÄ TULE TURKUUN mietiskelin, mutta hieman liian myöhään: siinä ...
READ MORE
Taas tässä suht säännöllistä päivävuoroa toimistolla istuessa on tullut kamala angsti tällaista säännöllistä ja täyspäiväistä työntekoa kohtaan. Vuorokaudessa on 24 tuntia, joista nukutaan n. kahdeksan. Hereilläoloaikaa jää näin ollen noin 16 tuntia. ...
READ MORE
Laiskottelulauantai
Sellainen päivä, jonka jokainen ihminen tarvitsee aina toisinaan, on laiskottelulauantai. Sellainen, kun tietää, että viikon työt on tehty ja tämän päivän voi käyttää pelkästään omien akkujen lataamiseen ilman mitään aikataulua ...
READ MORE
Kotipuutarhan pystytys
Viime vuonna, syötyäni elokuun loppupuolella ensimmäisen ja viimeisen sinä kesänä kasvattamani kypsän tomaatin, päätin että tämä sisäpuutarhakasvatuspelleily saa loppua. Mutta eipä mitään! Päätöksethän on tehty kierrettäviksi. Tänään niin kauniin keväisen päivän ...
READ MORE
No se viinipullo on nyt vaan saatava auki
"Tuotko mukanas viinipullon?" "Joo tuon" *kaveri saapuu" "Jee viiniä! Mutta... tässä ei ole kierrekorkkia..." Kuulostiko tuo edellä kuvailtu dialogi tutulta? Joka kodissahan pitäisi tietysti olla viinipullonaukaisija, mutta esim mulla ei juuri ...
READ MORE
Kissanpiilotusleikki
Sain HTC:ni takaisin huollosta - jee! Ehkäpä tämä tarkoittaa, että jatkan nyt taas bloggaamista. En juurikaan nykyään avaa enää tietokonetta, joten tää kirjoittelu on jäänyt. Nyt testaan ekaa kertaa wordpress ...
READ MORE
Tukka ojennukseen
Olin vielä tyyliin yöpuku päällä sohvalla datailemassa, kun kaveri soitti ja kysyi lähtisinkö lounaalle... Sanoin, että toki, pitää täs käydä suihkussa ja muuta pientä viel ni sen jälkeen. Hän kuitenkin ...
READ MORE
Herkullisia hetkiä
Valohoitoa
Maanantain kylmä suihku
Turussa jälleen!
Työnteko on tylsää.
Laiskottelulauantai
Kotipuutarhan pystytys
No se viinipullo on nyt vaan saatava auki
Kissanpiilotusleikki
Tukka ojennukseen