Gratuated – finally

Finally it happened, kirjoitin lopputyöni ja valmistuin Tallinnasta. Siis valmistuin. Se on ollut tässä työn alla jo niin monta vuotta, etten voi oikein vieläkään uskoa, että se todella tapahtui. Mutta kyllä se nyt vain tapahtui. Mulla on virallisen näköistä paperia todisteena asiasta.

Valmistuminen01Muikeana, ja syystäkin!

Virallinen titteli on siis Bachelor of Arts in Social Sciences (BA), ja major/curriculum jonka täytin on International, European and Comparative law. Sen vuoksi mun mielestä pelkkä BA ei välttämättä tittelinä kerro kamalasti ja googlettelujen perusteella BA in Law voisi olla osuvin titteli, jos nyt sellaista on jossain joskus tarpeen käyttää. Ehkä. LLB on yleisempi kirjainsarja, mutta en ole ihan varma, voiko sitä käyttää tässä tapauksessa.

Valmistuminen02Juhlaskumpat hetkeä myöhemmin

Valmistujaistilaisuus TTÜ:llä oli kyllä mukava kokemus. Siitä huolimatta, että tilaisuus oli maanantaipäivänä, porukkaa oli tosi paljon. Käytiin reissussa isin kanssa, ja täytyy sanoa että matkan fasiliteetit poikkesivat hieman totutusta Tallinnanmatkasta; hikisen juna – ratikka – laiva – kävellen kassien raahaaminen – kaverin sohva – trollilla koululle -henkisen retken sijaan oli ihan mukava päättää tämä opiskelu-ura retkiteemaan lentokone – taksi – hotellissa yötä.

Valmistuminen03Pidin vielä myöhemmin kesällä kotona pienet valmistujaisjuhlat. Onneksi oli töistä lomaa, koska meidän talossa oli edelleenkin kaikennäköistä remonttitarviketta ja purkamatonta pahvilaatikkoa joka nurkka täynnä. Nurmikon ajamiseen menee ainakin pari päivää (ja tätä kesää piinanneet vesisateet huomattavasti vaikuttaa siihen, milloin sitä voi ajella…..) ja kasvimaatakin oli tarpeen sorkkia siinä ohessa. Ja, vaikka pienet juhlat olisikin, menee kaikennäköisten tarjoilujen tekemiseen ja valmisteluun yllättävän paljon aikaa.

Valmistuminen04Mä oikein repäsin ja en tehnyt mitään perinteisiä kakkuhärpätyksiä vaan kokeilin Snickers-kakkua. Ei ollut mitään aavistusta miltä tuo tulisi maistumaan. Hyvää tuli, ja vielä hienokin! Käytin tätä ohjetta. Kuorrutussuklaaseen voisi mun mielestä kyllä lisätä hieman kermaa: kuori oli sen verran kova, että kakkulapio piti vaihtaa juustohöylään ja kovin pientä palaa saanut lohkaistua. Kyllä se tosin näinkin onnistui, ja jälkimmäiseksi mainittu ei tainnut olla ongelma vieraiden keskuudessa :)

Valmistuminen05Siinä se edelleen on, kai se siis on todellinen!

Sain maisteripaikan, otin töistä loparit ja jatkan syksyllä opiskeluja. Jee!

Related Posts
Kissan paikka
...On tietysti siellä, missä on asunnon paras paikka. Sen kertoo myös tuparilahjaksi saamani mainio taulu ;) Tuli vaan elävästi mieleen muutama viikko sitten tapahtunut episodi, kun äiti toi mun luo erään ...
READ MORE
Uusi kummitäti syntyi maailmaan!
Eli määääää! Musta tuli viikko sitten pienen kauniin komean kiltin ja muutenkin mukavan pikkuvauvvvan kummitäti! Asiahan on pelkästään positiivinen ja otin tehtävän ilolla vastaan, mutta miten voi noin pieni (ja kevyt!) ...
READ MORE
Pihahommia ja pientä sadetta
Blogeista on varmasti kiva katsella tyylikkäitä ja viimeisteltyjä pihoja, joista voi saada ideoita ja innostusta oman pihan hoitoon. Mun piha ei ole ihan vielä sellaisessa kunnossa. Siinä riittää hommaa, voi ...
READ MORE
Kirjojen hyötykäyttöä
Mulla on pari käyttökelpoista vinkkiä kirjoille. Tää seuraava vinkki sopii varsinkin kirjoille, jota sulla ei ole tarkoitus edes lukea, mutta niitä on vaan jostain syystä kertynyt hyllyyn. Ainakin mulla kertyy ...
READ MORE
Kuukausimansikka
Mua kiinnostaa kovasti nähdä, tulisiko näistä kuukausimansikoista tänä vuonna jonkinlaisia. Itäminen hoitui melko nopeasti jääkaapin yläpuolella olevassa kaapissa. Itämisastia oli peitetty kelmulla, eli olosuhteet oli lyhyesti kuvailtuna kuumankosteat. Aika nopeasti sitten ...
READ MORE
Korkeakulttuuria. Olin katsomassa Eestin Rahvausooperassa Ballettiõhtua (eli Kansallisoopperassa baletti-iltaa). 3 tuntia mieltä sivistävää kulttuuria. Oli se oikeastikin hieno näytös. Juomakulttuuria. Olis pitäny uskoa joskus äitin neuvoa kun se sano että ginistä ...
READ MORE
Sunnuntaibrunssi
Aamu(pala)hehkuttaja täällä taas. Voi että olin eilen iloinen, kun huomasin, että olin tilannut Turun Sanomat... Niin, lahjakkaasti unohdin koko homman tietysti heti kun viikko sitten tilasin kyseisen lehden :) Otin ...
READ MORE
Extreme kevätteko
Olen nyt pari päivää tunnustellut uutta ikää. Ja ihan oikeasti tuntuu vanhemmalta. Synttäripäivänä yritin juoda, mutta ei tehnyt edes mieli alkoholia. Seuraavana aamuna oli kuitenkin hieman hutera olo niistä muutamasta ...
READ MORE
Kissavauvvoi
Meijän kämppä on aikamoinen eläintarha :) Ensin tuli puolivuotias musta kissa hoitoon, se on ihan hirvittävän arka. Muutaman kerran oon saanu silitettyä, mutta muuten se on koko ajan saunassa piilossa. ...
READ MORE
Tänään iski sellainen väsymys, että nyt alan olla vähän loppu. Kun työpäivän päätteeksi, kaupassakäynnin jälkeen tein kaksin käsin ruokaa minimaalisessa väliaikakeittiössä, yritin toisella kädellä tiskata pakollisia kokkailuastioita ja tiskaamista varten ...
READ MORE
Kissan paikka
Uusi kummitäti syntyi maailmaan!
Pihahommia ja pientä sadetta
Kirjojen hyötykäyttöä
Kuukausimansikka
Kulttuuria
Sunnuntaibrunssi
Extreme kevätteko
Kissavauvvoi
Voihan väsymys