Gratuated – finally

Finally it happened, kirjoitin lopputyöni ja valmistuin Tallinnasta. Siis valmistuin. Se on ollut tässä työn alla jo niin monta vuotta, etten voi oikein vieläkään uskoa, että se todella tapahtui. Mutta kyllä se nyt vain tapahtui. Mulla on virallisen näköistä paperia todisteena asiasta.

Valmistuminen01Muikeana, ja syystäkin!

Virallinen titteli on siis Bachelor of Arts in Social Sciences (BA), ja major/curriculum jonka täytin on International, European and Comparative law. Sen vuoksi mun mielestä pelkkä BA ei välttämättä tittelinä kerro kamalasti ja googlettelujen perusteella BA in Law voisi olla osuvin titteli, jos nyt sellaista on jossain joskus tarpeen käyttää. Ehkä. LLB on yleisempi kirjainsarja, mutta en ole ihan varma, voiko sitä käyttää tässä tapauksessa.

Valmistuminen02Juhlaskumpat hetkeä myöhemmin

Valmistujaistilaisuus TTÜ:llä oli kyllä mukava kokemus. Siitä huolimatta, että tilaisuus oli maanantaipäivänä, porukkaa oli tosi paljon. Käytiin reissussa isin kanssa, ja täytyy sanoa että matkan fasiliteetit poikkesivat hieman totutusta Tallinnanmatkasta; hikisen juna – ratikka – laiva – kävellen kassien raahaaminen – kaverin sohva – trollilla koululle -henkisen retken sijaan oli ihan mukava päättää tämä opiskelu-ura retkiteemaan lentokone – taksi – hotellissa yötä.

Valmistuminen03Pidin vielä myöhemmin kesällä kotona pienet valmistujaisjuhlat. Onneksi oli töistä lomaa, koska meidän talossa oli edelleenkin kaikennäköistä remonttitarviketta ja purkamatonta pahvilaatikkoa joka nurkka täynnä. Nurmikon ajamiseen menee ainakin pari päivää (ja tätä kesää piinanneet vesisateet huomattavasti vaikuttaa siihen, milloin sitä voi ajella…..) ja kasvimaatakin oli tarpeen sorkkia siinä ohessa. Ja, vaikka pienet juhlat olisikin, menee kaikennäköisten tarjoilujen tekemiseen ja valmisteluun yllättävän paljon aikaa.

Valmistuminen04Mä oikein repäsin ja en tehnyt mitään perinteisiä kakkuhärpätyksiä vaan kokeilin Snickers-kakkua. Ei ollut mitään aavistusta miltä tuo tulisi maistumaan. Hyvää tuli, ja vielä hienokin! Käytin tätä ohjetta. Kuorrutussuklaaseen voisi mun mielestä kyllä lisätä hieman kermaa: kuori oli sen verran kova, että kakkulapio piti vaihtaa juustohöylään ja kovin pientä palaa saanut lohkaistua. Kyllä se tosin näinkin onnistui, ja jälkimmäiseksi mainittu ei tainnut olla ongelma vieraiden keskuudessa :)

Valmistuminen05Siinä se edelleen on, kai se siis on todellinen!

Sain maisteripaikan, otin töistä loparit ja jatkan syksyllä opiskeluja. Jee!

Related Posts
Härkä 20.4. - 20.5. Kuumat, levottomat yöt alkavat jo vaikuttaa päivien touhuiluusi. Voisit yrittää kärvistellä yösi edes yksin, saattaisit jopa saada unen päästä kiinni silloin tällöin.  Kuulostaapa kiihkeältä! Harmillista on kyllä se, että ...
READ MORE
Laskiaispullabrunssi
Tallinnasta tullessani pysähdyin päiväksi Helsinkiin. Yks Tallinna ystäväni muutti sinne tässä ihan hetki sitten, ja menin tietysti uteliaana katsastamaan hänen uuden asuntonsa :) Olikin kivaa, kun sain siellä mulle tarjoiltiin ...
READ MORE
Sävy sävyyn
Tahvo kävi hieman poimimassa sieniä ja esitteli ylpeänä keittiön pöydän äärellä saalistaan. Onko muut huomanneet, että kissat taitaa tykätä itsensä värisistä asioista? Tahvo nukkuu mielellään beigen torkkupeiton päällä tai beigensävyisillä tuoleilla, ...
READ MORE
Perjantaireivit
Käytiin Metsämäen perjantairaveissa. Oli jännää. Alla hieman tunnelmia. Ja sitten jos pohdit, että niin ja halvempaa aktiviteettia perjantai-iltaan kuin vaikkapa baari-ilta: ei se kyllä oikeastaan ole. Lähtölistojen tutkimista...  Buffettiruokaa... Hipi hipi nyt heppa, ...
READ MORE
Pimeiden iltojen ilot
Syksy on jotenki niin kaunis täällä. Ulkona on pimeää ja märkää ja tunnelmallista. Vanhan kaupungin kadut on sopivan hämyisiä, koska mitään kunnollisia katuvaloja ei ole.. ..Epätasaiset mukulakivikadut on toinen toistaan liukkaampia... ...mutta ...
READ MORE
ILMOI PIDELLY!
Kaikenlaisia ilmoja on pidelly ja sellaisia tuulia puhaltanut, että mie oon muuttanu ny maalle. Oon ny saanu uuden työn. Oon ny saanu sit ihan virallisen avomiehen. Ja otettiin vielä kolmas ...
READ MORE
Eilen illalla oli vielä fiilis, että tästä päivästä tulee loistava. Mutta mikä meni pieleen? - Herätyskello soi puoli kymmeneltä. Nousin sängystä yhdeltätoista. - Tarkoitus oli mennä koulun kirjastolle lukemaan. Kirjasto kuitenkin menee ...
READ MORE
Tehokas salitreeni
Joskus on niitä päiviä, kun ei vaan viitsisi urheilla. Tänää olin käynyt tämän "viittiikös sit tänää mennä noemmätiiä"- painiskelun itseni kanssa jo aamulla, yleensäkin kyllä teen näin ja otan treenikassin töihin, ...
READ MORE
Luottolenkkarit
Esittelen nyt teille luottokenkäni. Kengät ostin Kagasniemen pieneltä kirpputorilta vajaa pari vuotta sitten, joten pari syksyä ja talvea olen jo ehtinyt niissä tallustella. Mun mielestä parasta on, että se tällaiset ...
READ MORE
Sports Illustrated
Miksei kukaan kertonu, että urheillessa tulee näin kuuma?! Ja tuloksena hyvä fiilis! Harkitsin, pitäiskö ottaa haaste vastaan, ja yrittää 2 kuukaudessa hankkia kunto 10 kilometrin mittaiselle SEBin syysjuoksulle... MUTTA, jos ...
READ MORE
Päivän horoskooppi
Laskiaispullabrunssi
Sävy sävyyn
Perjantaireivit
Pimeiden iltojen ilot
ILMOI PIDELLY!
Mikä meni pieleen?
Tehokas salitreeni
Luottolenkkarit
Sports Illustrated