Kesän eka sadonkorjuu

Tänään keräsin kesän ensimmäisen salaattisadon omasta puutarhasta. Kyllä tätä on odotettu!

Salaattisato1

Mulla on kasvamassa viittä erilaista salaattia; kolmea vihreää ja kahta punaista. Red salad bowl ja jääsalaatti on tähän asti tehokkaimmin kasvaneet lajikkeet. Viime vuonna istutetut ruohosipulit pukkaa uutta kasvustoa niin paljon, että saa kyllä syödä niin paljon kuin ehtii vaan rouskuttaa. Tavallisista sipuleista tykkään myös syödä nuo vihreät varret; nekin tuppaa kasvattamaan uusia tilalle.

Kävi ilmi, että jotkut maan asukit oli jo syöneet kauniinpunaiset reitiisini sisältä päin, joten salaatista tuli varsinainen vihersalaatti. Tai noh, punaisten salaattien ansiosta ei kovinkaan vihreä kokonaisilmeeltään :) Toivottavasti tänä kesänä onnistuisin tomaattisadossa niin saisi hieman monipuolisemmat salaattiainekset omasta maasta.

Salaattisato2

 

Perjantai-ilta ja Columbo. Columbo on ehdottomasti ihan parasta murhatutkija!