Minu ülikool: Tallinna Tehnikaülikool

Vihdoinkin sain inspiraation tehdä postauksen koulustani. En oo siellä aikaisemmin edes kameran kanssa kierrellyt, sillä onhan se vähän noloa kesken koulupäivän alkaa dramaattisesti filmaamaan rakennusta, jossa on jo muutaman vuoden käynyt aikaansa viettämässä. Muutenkin yritän aina pitää mahdollisimman matalaa profiilia ja käyttäyty mahdollisimman ei-suomalaisturistimaisesti. Nyt kuitenkin isi oli taas Tallinnassa käymässä, ja silloin löydän aina sisäisen turistini ja itseni valokuvaamasta maisemia into piukassa. Käytiin tutustumassa mun kouluun, ja ajattelin nyt sitten vihdoin tehdä tämän postauksen, mitä oon aikonut jo 2,5 vuotta. Tiedän, että monet löytää mun blogin kun googlettaa TTÜ:tä, ja tässäpä teille, mahdollisille uusillekin opiskelijoille, vihdoinkin vastinetta google-hauillenne!

Tää koulu on ihan tosi iso; tää on malliltaan kulmikkaan U:n mallinen (vai miten kuvailla muotoa, joka on kuin neliö, josta puuttuu ne ylin viiva? Vähän ku L jossa on yks lisäviiva? LI? No ton mallinen!) Noi kaksi allaolevaa kuvaa on otettu tuolta pääovelta, ja molemmilta reunoilta noi rakennukset jatkuu. Tilaa siis riittää..

OverwievToi musta mötikkä on meijän kirjasto; se näkyy tuolla edellisessä kuvassa siellä vikana. Ja tässä alimmaisessa kuvassa on niinkuin kävelty sinne nurkan taakse :)

TTÜ on valtion yliopisto, siellä on 8 tiedekuntaa ja 4 collegea. Opiskelijoita on n. 14 000 ja työntekijöitä 2000. Kampus on ihan sairaan iso, en valitettavasti saa tehtyä sille oikeutta kuvien avulla.

Aikaisemmin suomalaiset opiskeli enimmäkseen Audentesissa, joka TTÜ osti vuonna 2009 ja opiskelijat siirtyi siinä mukana, ja esim minä olen alottanut opiskelut suoraan TTÜ:llä. Nyt TTÜ siis tarjoaa aikaisemmin Audentesin tarjoamia koulutuksia; englanninkielisiä linjoja lakiin, kauppatieteisiin ja kansainvälisiin suhteisiin, ja nämä on siis ne suomalaisten suosimat linjat.

Kirjastosta tykkään, vaikka ihmiset ei osaa käyttäytyäkään siellä (paikalliset ei ole kuullu tavasta, jonka mukaan kirjastossa pitäis OIKEESTI olla hiljaa, eikä juoruta, tehdä isoäänisiä projektitöitä tai puhua kännykkään).

Tässä kuva kirjaston aulasta:

…ja kirjaston kahvilasta/ruokalasta, joka on mun mielestä tosi kaunis ja viihtyisä :)

Suurin osa suomalaisista opiskelee X-rakennuksesta, joka on valmistunut tuolloin vuonna 2009 kun Audentesin opiskelijat siirtyi TTÜ:lle. Mun mielestä hauska yksityiskohta täällä on, että narikka (alla olevassa kuvassa oikeassa reunassa) on vartioitu, ja siellä on aina pari tätiä päivät ottamassa takkeja vastaan ja jakelemassa lappua vastaan sielä vaatteita ulos. Koululla on noita narikoita useampiakin, eli toi on ihan yleinen tapa… Vartioitu narikka on siis ihan maksuton, ja tuntui suomalaisen (no ainakin minun!!!) mielestä aluksi jännälta ajatukselta.

Ala-aula, sekä kymppirakennuksen ruokala :)

Lisäksi tuolla aulassa on posti, joku pankkikonttori ja KUKKAKAUPPA. Kukkiahan täältä maasta saa joka kulmalta. Naistenpäivänä niitä myös jaeltiin koululla. Olin aika confused :))

Maisemat tien toisella puolella ovat Mustamäelle tyypillistä neuvosto-designia. Mutta tuoltahan ne suomalaisetkin 70-luvun lähiöt näyttää.

Tässäpä kättelen vielä meidän koulun maskottia, Juuliusta. Juulius on kuulemma koulun vanhin opiskelija. Joka kerta kun on joku tapahtuma, niin siellä on aina joku heppu, joka on pukeutunut tuoksi hahmoksi… Aluksi se oli mun mielestä outoa… Kaikkeen nähtävästi tottuu! :D

Huhhuh tulipa pitkä postaus. Mutta sellainen koulu se !

One thought on “Minu ülikool: Tallinna Tehnikaülikool

  1. Pingback: Opiskelu Tallinnassa | Neulatyynysota

Comments are closed.