Tartu – hyvien ajatusten kaupunki

TSOJ sai kutsun Tarttoon juhlimaan Fraternitas Fennican eli Tarton suomalaisen osakunnan vuosipäivää 29.10., ja mehän tietysti lähdimme iloisena reissun päälle :)

En tiedä miksi Tartu on hyvien ajatusten kaupunki, mutta näin Turisti-info ilmoitti.

Suudlevad tudengid eli suutelevat opiskelijat -patsas Tarton Raekoja Platsilla eli Raatihuoneen torilla.

Löydettiin suht edullinen majapaikka hieman keskustan ulkopuolelta: 25 euroa yö kahdelta kahden hengen huoneessa! Tilat oli hienot ja siistit, ei mitään valittamista niissä. Aulan tyttö oli ihan suhteellisen jäinen: huoneet olivat kahden hengen, joten kysyimme kolmea huonetta, joista yhteen tulisi lisävuode, sillä meitä oli yhteensä 7. Aulaneiti ei ollenkaan hiffannu, mistä puhutaan. Toistettiin asiaa noin 5 kertaa: 3 huonetta, joista kahdessa asuu kaksi henkilöä, ja kolmannessa kolme. Naama oli edelleen kysymysmerkkinä. Aulatytön työkaveri yritti myös selittää, että huoneisiin tulee 2+2+3. Ei menny ollenkaan perille. Se oli ihan tosi jännää. No sitten noin 10 minuutin selvittelyn jälkeen saatiin huoneet! Mun ja Silvian huone oli ok. A:n ja S:n huone oli muuten ihan jees, mutta sitä ei oltu siivottu edellisten asukkaiden jäljiltä ja sieltä puuttui lakanat. Pojilta puuttui se pyydetty lisävuode (oltiin varattu lisävuoteellinen huone jo etukäteen). Onneksi saatiin nää hommat hoitoon, jossain kohtaa oli vaan sellanen olo että pitäiskö itkeä vai nauraa… Kamala kiire valmistautumaa, ja ihan epätodellisen vaikeaa! :D Kaikenkaikkiaan voin kyllä suositella kyseistä paikkaa, ja parin viikon päässä odottavalla uudella Tarton reissulla varataan samasta paikasta huone: Tartu Kutsehariduskeskus.

Pohdittiin kovasti etukäteen, miten sinne kuuluisi pukeutua, ja onneksemme onnistuimme valinnoissamme :)

Juhlat oli tosi mukavat, viihdyttiin hyvin ja tutustuttiin Tartossa opiskeleviin suomalaisiin. Pian on meidän järjestön vuosijuhla, jonne sitten vastavuoroisesti tulee Tartolaisia. Lähetettiin järjestöille kutsut hetki sitten, ja oli kiva nähdä nyt livenä minkä näköisiä ihmisiä kutsuttiin :D

Sain ahdettua itseni yo-mekkooni, joka oli vuosien saatossa hieman kutistunut tuolla kaapissa, aika outoa… Onneksi se silti mahtui päälle.

Matkustaminen ei ollut kallista. Se oli halpaa. TOSI halpaa. Bussilippu Tartoon maksoi 5 euroa, joten melko halvan budjetin retki: Hotelliyö 13e ja bussilippu 5, ravintolassa ruoka oli n. 7 euroa annos. Tosi hyvää kiinalaista ruokaa syötiin Tsing Plekk Pangissa osoitteessa Küütri 6. Tartossa oli myös ihan tosi paljon enemmän pizzerioita kuin Tallinnassa!

Kotimatkalla meillä oli melko veikeät paikat! Bussin istumapaikat oli aika ylhäällä, kuski periaatteessa istu alakerroksessa, vaikka bussi oli siis ihan yksikerroksinen. Otettiin paikat ihan keulasta, naama tuulilasissa. Kivat maisemat ja hyvä tarkkailla matkan etenemistä :)

Kaunis syyspäivä tarjosi auringonpaistetta, joka kyllä ei ollut kaikista miellyttävin vaihtoehto siinä tuulilasissa kiinni istuville :)

Ja viime yönä siirrettiin kellojakin… Elämääni ilmesty tunti lisää aikaa! Näin vois käydä useamminkin :)