Opiskelijaruokaa

Joku voisi ajatella, että opiskelija pärjää pelkällä alkoholilla – mutta ei, kyllä ruokaakin täytyy syödä.

Ruoan laatu vaihtelee usein opintotukimaksupäivän läheisyyden mukaan. Toisinaan luvassa on ennen leffaan menoa ravintossa “jotain pientä ja yksinkertaista” …

Tämä vuohenjuustosalaatti pienessä italialaisessa vanhan kaupunkgin ravintolassa oli kaikessa yksinkertaisuudessaan todella hyvää. Vieläkin kaiholla muistelen.. 

Toisinaan se pieni napostelutilaaminenkin saattaa mennä hieman överiksi…

No hei, jos tytöt tykkää syödä… Dublinersin snack plate. 

Yksi pysyvä elementti mun opiskelijaruoassa on ollut. Se on linssikeitto. Toisinaan opintotukea odotellessa oon syöny viikon putkeen linssikeittoa, aina välillä vähän vaihdellen aineksia ja koostumusta. Hieman rikkaampina aikoina siellä on jauhelihaa, mutta tiukempina hetkinä se maistuu oikein mainiolta myös kasvisversiona. Miehillekin keittoa on helppo syöttää, ainakin jos aloittaa koulutuksen hienovaraisesti tekemällä aluksi ihan tavallista jauhelihakeittoa ja lisäämällä sinne linssejä.

Linsseikeitto on ihan täydellistä ruokaa. Sen lisäksi että nimi kuulostaa epäilyttävältä ja oudolta, se on terveellistä ja kevyttä ja halpaakin. Maukasta, ja variaatioita on varmasti tuhansia ellei jopa miljoonia. Loistava keitto, jonka voi aina tehdä jääkaapin jämäaineksista (noh, olettaen että jääkaapin jämäainekset on samoja kuin mulla :)

Tämänkertaisen keiton ohje: Jauheliha-linssikeitto. Laitoin hieman liian vähän linssejä, mutta… Ensi viikolla on versio uus ;)

2 thoughts on “Opiskelijaruokaa

    • Se olikin niiiin herkullista, ei olis pitäny laittaa kuvaa, nyt tekee taas mieli sitä :D

      Oon samoilla linjoilla ton keittoasian kans, teen kans ison kattilallisen ja syön monta päivää. Lisäksi en ymmärrä, miten siihen jää joka kerta koukkuun, mutta tulee aina kauhee himo syödä sitä :D Millonkohan kyllästyn, ou nou… Hei kiitti vinkistä, tuosta sun ohjeesta persilja ja tomaattimurska ei oo ikinä päätyny mun keittoon, täytyykin kokeilla :)

Comments are closed.