Ompeluhaaste: Vuosijuhlamekko

Tänä vuonna olen TSOJ:n puheenjohtaja, joten vuosijuhlassa minun tulee olla kauniimpi, edustavampi ja muutenkin täydellisempi kuin koskaan aikaisemmin. Tietysti mekkoni tulee myös olla täydellinen. En oikein tykkää kaupassa myytävistä mekoista, koska ne näyttää jotenkin niin teollisilta. (Okei, toinen juttu on, että ne maksaa aika paljon.)

Päädyin tekemään vuosijuhlamekkoni itse, viimevuonnakin se oli itsetehty vaikkakin silloin se oli suurimmaksi osaksi ihana äitini joka sen kärsivällisesti kokosi kasaan. Tykkäsin viime vuoden mekostani ihan tosi paljon, ja käytin ihan vilpittömästi sanaa täydellinen! Harmaa väri oli päähänpisto kangaskaupassa, ja kaavoja yhdistelemällä muotoutui yksiolkaiminen mekko yksinkertaisella hameosalla.

Tein tuohon vyölle taakse vielä jonkinlaisen rusetin – kiireessä, joten lopputulos ei ollut kovin häikäisevä. Jokatapauksessa pieni yksityiskohta :)

Tän vuotiseen mekkoon oli ideana korsettiyläosa + saman mallinen alaosa kuin viime vuoden koltussa. Löysin mun viime vuoden hamekaavan, joten ei ongelmaa. Valitettavasti mun kissat oli löytänyt sen jo ennen mua, joten osa kaavasta oli sellaisina nättinä sentin viipaleina ja pienillä hampailla rei’itettynä.

Onneksi nää kaavat ei ole mitenkään kovin yksityiskohtaisia, joten ne oli helppo piirtää uusiksi.

Tässä tämänhetkinen tilanne:

 Okei, oikeasti homma on edistynyt sen verran, että löysin eilen myös mustan korsetin (tuntui olevan tiukassa sellaisen löytäminen). Nyt vielä vähän sitä ja tätä ja tota ja leikkaamaan ja… Noh, juhlat on vasta perjantaina, et ei vielä miiiitään paniikkia ;) Pieni jännitys pitää mielen virkeänä!