Kidutusmuseo

Tallinnan Vanhassakaupungissa on Olde Hansan ja Raekoja Platsin vieressä Keskiaikainen kidutusmuseo, jonka oviaukon lähettyvillä aina huppupukuiset ja jotain kirveen tapasta juttua kädessä pitävät jannut aina seisoo. Viikonloppuna vankilassa käynnin jälkeen jatkettiin tällä iloisella kesäteemalla ja käytiin myös täällä museossa.

Eli paikka koostui yhdestä, ehkä 50 neliöisestä huoneesta, joita ympäröi nää kidutusvälineet (varmastiki myös tosi autenttisia). Kidutusvälineen vieressä oli aina paperi jossa luki muutamalla kielellä mitä kyseisellä vehkeellä tehtiin (tietty kuvailtu silleen et hyi ällööö). Huvitti, kun yhden laitteen selitys alkoi “1500-luvulla ei ollut yhdistyksiä kuten Amnesty International”… :D No shit?!

Tää pönttö oli täynnä jotain piikkejä, ja sit sinne heitettiin joku hemmo ja luukut kiinni, jolloin ne piikit uppos sen ruumiseen.
Kiristääkö päätä? 
Viimeistään sillon, jos sijoitat sen ton pölkyn paikalle.. 
Siihen joku jamppa kiinni ja mielikuvitus laukkaamaan…
Olisin kaivannu jotain hieman enemmän, aihe sinäänsä oli mielenkiintoinen… Mutta mitä voi odottaa Tallinnan parhaalla turistipaikalla sijaitsevalta kohteelta. Ei mitään. Turistien rahastusta. Liput oli 85 kruunua ja alennuslippu 65. Ylihinnoiteltua. Totesin, että hyvällä mainonnalla saa paljon aikaan :D
Onpahan nyt toiki nähty!

2 thoughts on “Kidutusmuseo

  1. hei mitä paikkoja suosittelisit jos on tulossa tallinnaan vain muutamaksi maksimi viideksi tunniksi käväsemään?Mitä kannattaisi tehtä? ja missä käyvä?

  2. Viisi tuntia hmm! Aika paha. Siinä ajassa melkein ehtii käveleen Vanhassa kaupungissa, ehkä käydä jossain noista näköalapaikoista joista näkee koko Tallinnan… Itse suuntaisin kenkäkauppoihin ja sen jälkeen johonkin ravintolaan :D

Comments are closed.