Orientaatiopäivät

Perjantai: Kaikenlaista ohjelmaa koulussa: esittelyjä eri järjestöistä, kierros kampuksella (1,5 tuntia huh! En enää ikinä suostu vapaaehtoisesti olemaan mukana kierroksen vetämisessä… Eikä edes kierretty ihan koko kampusaluetta), tiedekuntien esittelyt jne. Illalla oli luvassa sekä degree studenteille että Erasmus-vaihtareille yhteinen Pub Crowl, eli ryhmissä kierrettävä lista baareja jotka tulee kartan kanssa etsiä ja juoda vähintään yks juotava siellä. Oli myös lista lisätehtävistä, joista sai luonnollisesti lisäpisteitä (pyydä tarjoilijaa näyttämään tissejä ja ota kuva, bodyshotit, koko joukkio ahtautuu yhteen vessakoppiin jne.) Tulos: joukko humalaisia tuutoreita…

Lauantai: Tänää oltiin sitten pienessä darrassa piknikillä Eesti Vabaõhumuseumissa (en tiiä miten se tarkalleen kirjotetaan enkä nyt jaksa tarkistaa.) Koulu tarjosi syötävät:

Teemana oli siis tietysti eestiläinen perinneruoka, eli siellä oli tuollaisia täytettyjä piirakoita, jotain omenapiirakkaa, hedelmiä ja muuta jännittävää. Joku jälkiruokavaahto “kama” oli mulle ihan uus tuttavuus. Tosin ei mikään innostava tuttavuus… 


Ilma näyttää lämpimältä, mutta merenrannalla tuuli on aika napakka :) 

Käytiin hieman keinumassa, mua vauhtia ja korkeutta tuli niin paljon että mua alkoi pelottaa :) 

Tuon ulkoilmamuseon ideana on siis ilmeisesti kuvata, millaista elämää eestissä on ennen vietetty. Museon alue on melko laaja ja siellä on noita rakennuksia joka lähtöön. Joskus vois tarkemminkin siellä kierrellä, nyt lähinnä vaan katseltiin piknikpaikan lähimmät mökit. 

Söpö Annastiina.
Tässäpä minä, eestiläinen maatalonemäntä, odottelen että pannu lämpeää ja voin lämmittää vähän hapankaalta lapsille ruuaksi…
Kävin ohikulkumatkalla moikkaamassa naapurin Mairea. 
Se oli oikeastikin kaunis paikka. Suosittelen kesäaikaiselle vierailulle ja sellaisille ihmisille, jotka tykkää kävellä.
Vapaailmamuseon jälkeen oli luvassa opastettu bussikierros Tallinnassa ja sen lähiympäristössä. Paikallishistoria ja muu kertomus oli erittäin mielenkiintoista, kuten osallistujista voi havaita…
Hyvät orientaatiot :)