Tartu

Kävin tällä viikolla Tartussa mutkan. Se oli ihana kaupunki! Pieni ja puistoinen ja jotenkin tosi lämmin tunnelma. Jos vaan voisin opiskella siellä mitä haluaisin, muuttaisin sinne saman tien! Pitäisköhän vaihtaa oikeustiede lääkikseen…?

Matkalla näkyi ihan suht pitkä öljyjuna… Tää on vaan yksi pieni murto-osa siitä, sen ohikulkua sai odottaa melko hyvän hetken. 
Myös Hollywood on välimatkalla Tallinna-Tartu 
Kieltämättä Hotelli Dorpatin sijainti oli hyvä, mutta olin hieman pettynyt siihen ettei Spa Hotel Dorpatissa ollut yhtään uima-allasta? Syynä oli se, että niin lähellä oli uimala, joten heidän mielestä ei ollut fiksua rakentaa sinne sellaista. Ihme juttu. Muuten oikein kiva ja hieno hotelli.
Hotellin ikkunasta oli kivat maisemat Emajoelle, joka menee Tartun poikki.
Kaupungilla oli menossa ostosrallikisa, näytti melko vaaralliselta kun tiekin oli epätasaista laatotusta. Voittajat sai lahjaksi iPod nanot, että ihan kivat sit niille.
Mun mielestä on hauskaa, että Viron kaupungeissa on kauheesti samoja kadunnimiä. Uudessa kaupungissa on helppo suunnistaa, kun ei tarvi opetella mitään ihmeellisiä uusia nimiä, vaan voi sijoittaa vaan tyyliin “ainii täällä on keskustan katuna se mikä Tallinnassa on siel korvessa…” esimerkiksi Tartun keskustaan vievä Vabaduse puiestee on Tallinnassa Nõmmessä, mun matkallani eläinlääkäriin ;)
Raekoja Plats
Tartu Ülikool
Yliopisto näytti siltä, kuin yliopiston kuuluu mun mielestä näyttää! Ihanan vanha ja arvokas. Toisaalta on siinäkin etuutensa kun on uusi yliopisto kuten mun kotiyliopisto, vessat sun muut on myös uudet ja mikään ei lahoa käsiin (paitsi heh, kesällä muuten meijän yliopiston katto oli kuulemma romahtanu jostain kohtaa sateiden voimasta… Onhan se jo vuoden vanha).


Käytiin myös KGB-museossa. Kotisivuilta lisää tietoa niille joita kiinnostaa. Sisäänpääsymaksu ei päätä huimannut, opiskelijoilta 10 kruunua eli noin 60 senttiä euroissa.
Nyt Niina, a-becoming-good-housewife, menee tsekkaamaan miltä uudella reseptillä valmistettu makaroonilaatikko näyttää ;)