Maassa maan tavalla?

Kun toi aamunkin postaus liittyi opiskeluangstaukseen, niin jatketaan nyt samalla linjalla.

Suomalaisilla on korkea moraali mitä lunttaamiseen tulee. Mun mielestä yleisesti ottaen jos jonkun tiedetään luntanneen, sitä katsotaan vähän alaspäin, ainakaan kukaan ei (yleensä) ole et wooow mikä jannu, sai lunttaamalla ittelleen vitosen, respect. Täällä Virossa tuntuu olevan niin päin, että lunttaaminen on ihan perusjuttu ja yleisesti hyväksyttyä. Kyllä näin suomalaisena ärsyttää!

Tänäänkin tentissä en pystynyt melkeen keskittymään kun toisella puolella jotku venäläiset tiput istu peräkkäin ja koko ajan supisi keskenään ja vertaili papereitaan. Törkeää! Mutta törkeämpää oli se, että toinen naisista vielä välillä penkoi laukustaan muistiinpanojaan ja tarkisti sieltä vastauksia, ja tietysti välitti ne myös eteenpäin. Tää nainen oli vielä raskaana, joten varmaan hänenkin lapsensa tulee saamaan hyviä numeroita koulussa… Niin, ja vastasipa tää kyseinen nainen vielä puhelimeenkin tentin aikana, eikä valvoja huomannut mitään. PLIIIS??!?!?! Yritin katsoo niitä tuimasti, mutta ne ei tainnu ottaa mua tosissaan…

Myös toisella puolella mua pari virolaista tyttöä jakoi tietämystään, mutta pääosin kirjallisesti. Välillä teki mieli sanoa niillekin, että olkaa nyt jo hiljaa! Etuvasemmalla oleva tyttö piti kännykkäänsä pöydällä, ja selasi sieltä faktoja joita ei ollut jäänyt mieleen.

Tuli hieman hölmö olo istua siellä suomalaisen moraalinsa kanssa ja miettiä, pääsenköhän läpi tästä kurssista.

Näin kehittyneisiin lunttauskeinoihin ei ole tarvetta meidän koulussa. 
Koivet ei kuulu mulle (vaikka varmasti erehdyittekin niin luulemaan)

Viime vuonnakin muistan yhden tilanteen, kun nousi savu korvista. Olin tekemässä koetta, ja mulla oli hieman tylsää, koska tiesin meneväni uusintaan ja odottelin vain ajan kuluvan sen verran, että kehtaisin lähteä pois. Silloin näin ehkä rumimman lunttauskeinon ikinä: jäbällä oli siinä pöydällä vieressään kurssin kirja, jota se aina välillä selailin. Opettajamme, harmaantunut ja maailmasta jo hieman ulalla oleva ukkeli ei tietenkään huomannut mitään. Mua niin kiukutti, että kirjotin siihen muuten tyhjään koepaperiini, että toi tossa lunttaa. Jos paikallinen kulttuuri olis jotenkin lunttaamista vastaan, tyypin olis varmaan pitänyt VÄHINTÄÄN saada kurssista hylätty, saada varotus tai lentää koulusta ulos! Mutta ei, sama jannu oli vaan mun kans sit uusintakokeessa… Mitä tästä opimme? Kannattaa aina luntanta, mahdollisia tuloksia on kaksi: saat joko vitosen kokeesta, tai sitten joudut tekemään kokeen uudestaan (ja sillä kertaa ehkä piilottamaan lunttausmateriaalit). Rankkaa!

Tiedän, taistelen tuulimyllyjä vastaan.

Taidan nyt hieman syödä suklaata ja rauhottua! :D

One thought on “Maassa maan tavalla?

  1. Pingback: Kuinka saada takuuvarmasti hyviä numeroita? | Neulatyynysota

Comments are closed.