Katkarapu-simpukkapasta

Katkarapu-simpukkapasta on helppo tehdä, koska ainekset ei varsinaisesti vaadi kypsentämistä. Mikäli teet pakasteaineksista, kannattaa sulattaa ne etukäteen.

Ainekset:

4 valkosipulinkynttä
desi persiljaa
reilu loraus valkoviiniä
paketti simpukoita
paketti katkarapuja
kermaa
mausteita: cayenne-pippuria, mustapippuria, tuoretta sitruunaa (suolaa ei tarvitse lisätä)

Laita ensiksi pasta kiehumaan – tagliatellet on mun mielestä maailman parhaanmallista pastaa ;)

Kuullota reilussa määrässä oliiviöljyä valkosipulit. Lisää silputut persiljat, ja sulat katkaravut ja simpukat. Älä pidä levyä liian kuumalla. Rouhi sekaan mustapippuria ja ripaus cayenne-pippuria (kerma vaientaa tulisuuden :)

Hetken päästä voit laittaa sekaan reilun lorauksen valkoviiniä – annan alkoholin haihtua hetken aikaa, ja lisää sekaan vielä n. 1 desi kermaa. Itse yleensä kaadan kypsän pastan kastikkeen sekaan ja annan sen imeä kastikkeen itseensä – kaikki maut talteen. Lautasen päällä purista pastan päälle hieman sitruunaa ja runsaasti parmesaniouhetta, ja namnam!

Ei muuta kuin herkuttelemaan, muista syödä itses hyvään ähkyyn ;)

One thought on “Katkarapu-simpukkapasta

  1. Pingback: Mereneläviä lautasellani | Neulatyynysota

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *