Kotitekoinen mysli

Tässä yksi variaatio kotitekoisesta myslistä. Tämä ei ole kovin tarkkaa tiedettä, määriä kannattaa vaihdella oman maun mukaan, yleensä olen esimerkiksi laittanut paljon enemmän kaurahiutaleita. Noh, tällä kertaa niitä ei ollut kaapissa tuota enempää.

Tähän mysliin tuli:

– 2,5 dl kaurahiutaleita (ei pika)
– 1 dl vehnälesettä
– 1,5 dl pellavarouhetta
– 1 dl cashewpähkinöitä
– 1 dl pekaanipähkinöitä
– 2 dl manteleita
– 2 dl suolapähkinöitä
– 1 dl kurpitsansiemeniä
– 1/2 dl oliiviöljyä
– 1/2 rkl hunajaa

Yleensä olen laittanu kaurahiutaleita ainaki 5 dl, joten tää on rakenteeltaan melko paljon pähkinäisempää kuin yleensä ;) Kurpitsansiemenet on mun mielestä ihan must, niistä tulee ihana paahdettu tuoksu ja maku. Yleensä laitan myös auringonkukansiemeniä, mutta nekin oli nyt loppu.

Eli noita pähkinöitä kannattaa itse valitsemallaan tyylillä murskata pienemmäksi. Kattilassa lämmitetään oliiviöljy, ja sinne sulatetaan sekaan hunaja, ja heitetään myös mysliainekset. Sekoitellaan niin, että öljy leviää tasaisesti – tarkoitus siis ei ole keittää aineksia kattilassa, vaan saada levittymään. Itse en tykkää kovin makeasta, joten hunajaa voi toki laittaa enemmän jos haluaa lopputuloksesta makemapaa.

Setti levitellään uunipellille, ja paahdetaan n. 175 asteisessa uunissa vartin verran. Kannattaa olla aika tarkkana, mysli palaa helposti. Puolessa välissä on myös hyvä sekoittaa ja käännellä massaa, jotta kaikki jyvät paahtuvat tasaisesti.

Kun olet ottanut uunista, kannattaa antaa jäähtyä kunnolla ennen kuin alkaa maistelemaan (ihan vinkkivinkki… suu palaa helposti. Kuulemma.)

Kuvia aikaisemmista myslikerroista:

Tällä kertaa tällaisia aineksia

Jyvät on saaneet paahteisen värin

Tähän mysliin laitoin sekaan myös jotain sokerimuroja – ihan liian makeaa mun makuun! 

Se on helppoa, ja taatusti terveellisempää kuin kaupassa myytävä :) Rousk rousk!

One thought on “Kotitekoinen mysli

  1. Pingback: Aamupala | Neulatyynysota

Comments are closed.