Pesto-mozzarellapatongit

Tarvikkeet:

Näistä aineksista riittää yhteen pellilliseen.

– Patonki (esim. maalaispatonki)
– Pestoa yksi purkki
– n. 4 tomaattia
– 2 pakettia mozzarellaa (lisänä voi ripotella aurajuustoa)
– 3 kynttä valkosipulia
– (tuoretta basilikaa)

Viipaloi patongista n. 1 cm paksuisia viipaleita, ja levitä pestoa (reilusti, sanon minä!) Ripottele päälle valkosipulirouhetta, lisää viipaloidut tomaatit ja basilikanlehti. Halutessasi voit tässä kohtaa rouhia päälle maustemyllyistä pippuria ja merisuolaa.

Lisää vielä mozzarellaviipaleet ja aurajuustoa jos diggailet; se sopii kans mainiosti!

Paista uunissa keskitasolla n. 200-asteisessa uunissa vartin verran, riittää että juusto sulaa, muuten patongista tulee helposti liian rapsakkaa.

Kannattaa antaa leipien vetäytyä hetken aikaa ennen kuin syö; maistuu myös loistavalta seuraavana aamuna, jos nyt sattuu jokunen jäämään illalla yli…

One thought on “Pesto-mozzarellapatongit

  1. Pingback: TÄTTÄRÄÄ!!! | Neulatyynysota

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *