Vadelmasorbetti

Tästä sorbetista tuli tosi hyvää – vieraat tosin arvioivat, että alkoholi hieman maistuu sieltä, eli ihan lapsille ei tätä kannata syöttää :)

Ainekset:

1 dl valkoviiniä
1 dl vettä
1 dl sokeria
1 pussi (200 grammaa) vadelmia
2 kananmunan valkuaista
(pari ruokalusikallista vadelmalikööriä olis voinu sopia myös ihan hyvin)

 Aikaa vievin vaihe tässä on varmaan siementen erottelu vadelmista. Eli soseuta vadelmat jonkinlaisella tehosekoittimella, ja sen jälkeen siivilöi siemenet pois soseesta. Mulla on vain muovinen siivilä, joten sain hyvän aikaa rapsuttaa vadelmamassaa siitä läpi :) Siemeniä on yllättävän suuri osa massasta!

Mittaa kattilaan valkkari, vesi ja sokeri ja kiehauta neste. Anna jäähtyä hieman ja sekoita vadelmasoseen kanssa. Laita pakkaseen n. 3 tunniksi; itse aina välillä sekoittelin, jotta seos ei jäätynyt yhdeksi kimpuksi vaan rakenteesta tuli kiteinen.

Kun pakkasessa oleva seos alkaa olla hyhmäinen, vaahdota toisessa kulholla kaksi valkuaista vaahdoksi. Lisää ne pakastetun setin sekaan, ja vatkaa vielä hieman niin, että ne sekoittuu. Tämän jälkeen kannattaa pakastaa vielä tunti – pari ennen tarjoilua, ja ottaa sorbetti hetkeksi sulamaan ennen tarjoilua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *