Hernekeitto

Siihen nähden, kuinka helppo kotitekoinen hernekeitto on, mun mielestäni on outoa että ihmiset syö niin paljon purkkihernaria. Tässäpä ohje, jonka avulla voit jättää purkit ens kerralla kauppaan, tehdä ison satsin keittoa itse, ja pakastaa sopivia kerta-annoksia tulevan varalle :)

Tarvikkeet:

Pussi kuivia herneitä
Sipulia
Porkkanaa tai jauhelihaa

Kuivat herneet laitetaan ensin likoon yön ajaksi, tai noin 8 tunniksi. Liotuksessa herneet turpoaa noin puolet suuremmiksi, ja keitettäessä vielä puolet isommiksi, joten herneitä kannattaa laittaa vaan noin 1/4 kattilallista, jotta ne mahtuu kypsymään siellä.

Lisää sekaan sipulisilppua, suolaa ja mahdolliset porkkanakuutiot. Sitten vaan levy päälle, ja pari tuntia rauhallista kiehumista riippuen siitä, millanen soppa miellyttää. Itse tykkään kauan keitetystä, niin että herneet on aika muussina. Jauhelihan lisään yleensä n. puoli tuntia ennen kuin keitto on valmita.

Ketsuppia vain päälle ja nam nam!

One thought on “Hernekeitto

  1. Pingback: Kevään merkkejä II: laihis | Neulatyynysota

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *