Ruusukaali-pekonipaistos

Helppo ruusukaali-pekonipaistos valmistuu nopeasti. Ruusukaalien kuoriminen vie eniten aikaa (ja koettelee hermoja), mutta siitäkin selviää! Lisäsin n. 100 grammaa broilerin fileitä, tämä ei ole välttämättä tarpeellista, mutta tekee ruoasta hieman tukevampaa. Tästä määrästä riittää kahdelle kevyt pääruoka, mutta tää olis varmasti myös kiva ihan vaan lisukkeenakin (ilman kanaa).

Ruusukaali

Tarvikkeet:

– puoli kiloa ruusukaalia
– paketti pekonia
– 1/2 sipuli
– valkosipulia
– 1 dl kermaa
– (kanaa n. 150g)

Poista kaaleista ulommaiset lehdet ja kanta. Paista viipaloidut pekonit, ja ota ne talouspaperin päälle kuivamaan ja odottamaan jatkoa. Pannulle jäävään pekonirasvaan lisää hieman oliiviöljyä ja heitä sekään hienonnetut sipulit ja valkosipulit. (Jos laitat kanaa, paista se tässä kohtaa). Lisää kuoritut ja puolitetut ruusukaalit. Mausta mustapippurilla, suolalla ja cayenne-pippurilla. Anna kypsyä n. 10 minuuttia, eli liian kauan että kaalit jää edelleen vähän rapsakoiksi. Lisää sekaan pekonit ja kerma ja anna hautua muutama minuutti. Sitten vaan huutelet että syömäääään!

Kuva valmiista setistä nyt puuttuu, koska safka katosi lautaselta niin nopsaa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *