Puolukkamehu

Puolukkamehu on paljon helpompaa kuin esimerkiksi heinänteko. Tarvitset vain puolukoita ja sokeria. Muita tarvittavia välineitä on lasipullot, jokin oma systeemi kuinka saat keitettyä lasipullot ja nostettua kuumat lasipullot kattilasta keittämisen jälkeen (mulla on esimerkiksi metalliset spagetinottimet osoittautuneet tosi hyväksi tähän hommaan – spagetin kauhomiseen en ole niitä vielä kertaakaan käyttänyt.)

Eli:

2 litraa puolikoita
3,5 desiä sokeria
6dl vettä

Puolukkamehu

Puolukat on siis tässä kohtaa varmastikin jo putsattu, joten heitä kattilaan puolukat ja vesi ja ala keittämään marjoja. Ei kannata liian kuumalla jottei pala pohjaan eikä turhaan muutenkaan kannata näissä hommissa hötkyillä. Marjoja ja vettä voi keitellä noin 15 minuuttia, jolloin mehu irtoaa kuorista. Itse autoin tätä prosessia hieman käsikäyttöisellä perunansurvimella, jolla hieman painelin puolukoita kattilassa.

Seuraavaksi erotetaan jyvät akanoista, eli marjankuoret mehusta.

Puolukkamehu 2

Itselläni on melko tiheä sihti, joten sain sillä hyvin putsattua liemen. On mahdollista käyttää myös harsoa tms. Luovuus kehiin. Pari kertaa kun siivilöin, sain melko puhdasta mehua jäljelle. Tässä kohtaa mittasin mehun, ja sitä oli litran verran. Mehun sekaan lisätään sokeria, itse näin sopivaksi määräksi reilun kolme desiä. Kiehautetaan – ei taaskaan liikaa, jotta ei tule liikaa vaahtoa. Vaahto tuleekin kuoria ennen mehun pullottamista, koska vaahdossa elää kaikenmaailman pöpöjä ja bakteereja (ja varmaan noita perhanan kukkakärpäsiäkin, niitä on tänä kesänä ollut farmillinen täällä keittiössä!)

Äkkii sitten vaan mehu kuumiin lasipulloihin (jotka edellisessä kuvassa kiehuu samalla taustalla :), korkit kii, jäähdytys ja säilytys myös viileässä. Helppoa ja HYVÄÄKIN!

Puolukkamehu 3