Kikhernesnäcksit

Osta purkki tai kaksi kikherneitä, riippuen kuinka paljon naposteltavaa olet vailla. Ohjeen annoksessa on käytetty yksi purkki, josta riittää mainiosti kahdelle hengelle jollei tämä annos ole illan pääravintona.

Tarvitset:

1 purkki kikherneitä
aromisuolaa
cayenne-pippuria

Huuhtele papuja ja laita ne kulhoon. Kaada sekaan loraus öljyä, mikä voisi tarkoittaa esim. yhtä ruokalusikallista. Heitä sekaan ripaus aromisuolaa sekä reilusti cayenne-pippuria; musta tuntuu että laitoin ainakin ruokalusikallisen itse, eikä siltikään meinannut polte tuntua. Kannattaa toki aina välillä maistaa, jotta löytyy itselle sopiva tulisuus- ja suolaisuusaste :)

Sekoittele ainekset kulhossa, ja kaada pavut pellille. Yksi purkillinen kikherneitä mahtuu levittymään aika hyvin, kaksi purkillista voi joutua olemaan jo hieman ahtaammin.

Papuja paistetaan 225 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Paistoaika riippuu luonnollisesti uunistasi, mutta myös siitä, kuinka rapeaa haluat tuloksen olevan.

Ja voilá! Siinä se on! Itsetehtyä ja hyvää ja tulista ja terveellistä ja edullista ja mitä vielä! No vaikka helppoa!

One thought on “Kikhernesnäcksit

  1. Pingback: Viikonlopun paras snäcksi | Neulatyynysota

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *