Jauheliha-linssikeitto

Tässä on yksi versio linssikeitosta, jossa varsinaisesti linssit eivät kylläkään ole edes pääosassa.

Ainekset

  • 400g jauhelihaa
  • 4 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • purjoa
  • puolikas kesäkurpitsa
  • puolikas paprika
  • 2 desiä (punaisia) linssejä
  • 1 iso sipuli
  • 3-4 kynttä valkosipulia
  • mausteita: basilikaa, oreganoa (tai jokin yrittisekoitus), pippuria, suolaa, cayenne-pippuria, aromisuolaa, paprikajauhetta
Laita kattilaan n. 1 litra vettä, ja lisää tarvittaessa keittämisen aikana mikäli neste kiehuu liian vähäksi. Silppua liemeen sipuli ja valkosipuli, lisää reilusti yrttejä (n. 1 ruokalusikallinen), 1-2 dl purjoa, sekä suolaa. Lisää kiehuvaan veteen porkkanakuutiot, ja anna kiehahtaa (voi lisätä myös vähän juuriselleriä, palsternakkaa tai lanttua kuutioina). Hetken päästä lisää sekaan kuutioidut paprikat, kesäkurpitsat ja perunat. Huuhtele siivilässä linssit, ja lisää myös ne kiehuvaan veteen. Lisää ruskistettu jauheliha, johon on ruskistusvaiheessa lisätty suolaa, pippuria, cayennepippuria, armomisuolaa ja paprikajauhetta (runsaat mausteet on koko ruoanlaiton ydin!)

 

Anna keiton kiehua noin 20 minuuttia, tai kunnes perunat ja linssit ovat kypsiä. Keittämisen jälkeen voi antaa hautua vielä jonkin aikaa kannen alla.

Melkein vielä parempaa seuraavana päivänä lämmitettynä :) 

One thought on “Jauheliha-linssikeitto

  1. Pingback: Opiskelijaruokaa | Neulatyynysota

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *