Puolihelmineuleinen pipo

Oikeasti mulla ei ole käryäkään, onko tällä kuviolla joku oikea nimi. Joka tapauksessa tää on vähän kuin helmineule, oikeastaan puoleksi kuin helmineule, joten siinäpä nyt nimitys tälle…

Lankana on Novitan Kelo -lanka. Kyseiselle langalle oli puikkosuosituksena 8, mutta tein seiskan sukkapuikoilla. Koko pipon korkeus on n. 22 cm ja ympärysmitta noin 50 senttiä. Yhdestä 100g kerästä tuli just pipo ja tupsu.

Ohje on helppo. Aloita luomalla 56 silmukkaa. Itse neuloin tämän jälkeen 5 senttiä oikein-nurin joustoneuletta; nämä silmukat neuloin takaa kiertäen, jolloin kuvio jää enemmän koholle. Kiertäen neulominen tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että kun normaalisti silmukka neulotaan etukautta, kiertäen neulottaessa silmukka otetaan puikolle takakautta. Eli käytännössä, kun normaalisti neulot sen silmukan etupuolella olevan narun, neulo nyt takana oleva naru. Tai jollet tiedä ollenkaan mistä puhutaan, neulo ilman mitään kiertoja vain oikein-nurin joustoneuletta :)

Joustinneuleen jälkeen neuloin yhden kerroksen pelkkää oikeaa. Loppupipo menee seuraavan kaavan mukaan:

1. kerros: oikeaa.

2. kerros: joka toinen silmukka oikein, joka toinen nurin.

Ja näitä kahta toistetaan siihen asti, että pipo on sopivan korkuinen. Kavennukset hoidin melko nopeasti:

1. kavennuskerros: kaksi oikein yhteen, 1o, 2o yhteen, 1o… jne.

2. kaikki silmukat oikein

3. 2o yhteen, 1o, 2o yhteen, 1o… jne.

4. kaikki silmukat oikein

5. Katkaise lanka, ja vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi ja päättele.

Tai noh… En ole enää ihan  varma menikö kavennus juuri noin, mutta todennäköisesti :) Tupsun ohje löytyy aikaisemmasta pipo-ohjeesta täältä .

Tää lanka on tosi kivaa, ja pipo on varsin lämmin :)

One thought on “Puolihelmineuleinen pipo

  1. Pingback: Kyl määki Turuuus | Neulatyynysota

Comments are closed.