Kanamakaroonisalaatti

Kanamakaroonisalaatti on helppo ja hyvä ruoka, joka sopii mainiosti myös rentoihin illanistujaisiin tarjottavaksi. Tästä on miljoona variaatiota, enkä edes itse tee joka kerta siitä samanlaista; nyt tarjolla tämänpäiväinen versio ;)


Ensimmäiseksi kannattaa laittaa pasta kiehumaan. Mun mielestä tällainen kolmivärinen simpukkapasta on parasta :)

Mulla oli tässä salaatissa ihan maustamattomia kanan jotain kokonaisia fileitä, jotka sitten leikkasin suht pieneksi ennen paistamista – jos ne paistaa kokonaisena, ei mausteet tartu jokaiselle pinnalle. Lisäksi mun mielestä salaatissa lihapalojen kannattaa olla pieniä, koska ainakin musta tuntuu että isot palat häiritsee yleisesti salaatin syömistä :D Isot palat aina erottuu niin hyvin kun sellaista jää pureskelemaan.

Mausteita kannattaa käyttää reilusti :)) Esimerkiksi perus suolan ja pippurin lisäksi kanaan kannattaa lisätä currya, cayenne-pippuria, paprikajauhetta ja aromisuolaa. Mulla on myös jotain broilerimausteseosta olemassa, missä on heitetty jo sekaisin ainakin currya ja paprikaa. En oo tarkemmin sitä tutkinut :)

Salaattiosioon laitoin jäävuorisalaattia, pari tomaattia, puolikkaan kurkun, paprikan ja sipulia puoliympyrän mallisena.

Juusto kuuluu tietysti myös salaattiin. Mun mielestä pehmeä feta on mainio, sillä sen saa hyvin sekoitettua joukkoon. Lisäksi esimerkiksi suolapähkinät tai muut siemenet sopivat mainiosti – sekaan vaan kaikki mitä löytyy :) Siemeniä voi kevyesti paahtaa pannulla, mutta monet sopii ilman käsittelyäkin.

Lisäksi valmistin salaattin vielä kastikkeeksi yksinkertaisen kermaviilikastikkeen. Virossa ei ole kermaviiliä, joten sen sijaan käytin hapukoorea, joka on kai lähinnä kuin smetanaa. Eli 1 purkki kermaviiliä, 1 sitruuna (määrä riippuu tosi paljon kirpeydestä), sitruunapippuria, (mustapippurirouhetta lisäksi, jos siltä tuntuu), tilliä, ripaus sokeria ja pieni ripaus suolaa. Kastikkeen on hyvä antaa maustua jonkin aikaa, että sokeri sulaa sinne (sokeri tasapainottaa sitruunan kirpeyttä hyvin.) Tämä on maailman yksinkertaisin kermaviilikastikkeen ohje; helposti muokattavissa, monikäyttöinen ja hyväää :)

Valmista!

Valmis salaatti näytti tältä, eli hieman epäilyttävältä niin kuin ruoka monesti kuvissa näyttää.

One thought on “Kanamakaroonisalaatti

  1. Pingback: Laiskottelulauantai | Neulatyynysota

Comments are closed.